Sari la conținut

Medicii japonezi cer renunțarea la dozele booster: S-au înregistrat multe cazuri de infecții greu de controlat

Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

Medicii japonezi cer renunțarea la dozele booster: S-au înregistrat multe cazuri de trombocitopenie trombotică autoimună indusă de vaccin, unele mortale.

Potrivit unui studiu recent (apărut în pe 5 iunie, Virology Journal), oamenii de știință japonezi susțin că vaccinul distruge sistemul imunitar, provoacă boli grave și cer renunțarea la dozele booster.

Medicii japonezi cer renunțarea la dozele booster

În studiul din Virusology Journal  se arată că proteinele spike induse de vaccinul anti-covid circulă în organism timp de peste patru luni și distrug totul în cale.

Medicul  Kenji Yamamoto, de la Departamentul de chirurgie vasculară al Spitalului Memorial Okamura, Shizuoka, din Japonia, susține că scăderea imunității, constatată la persoanele vaccinate, este cauzată de mai mulți factori.

Unul dintre acestea este N1-methylpseudouridine, care a fost folosit în acest ARN mesager ca substitut pentru uracilul din ARN-ul original al virusului (în codul genetic). Această proteină spike modificată poate induce activarea celulelor T reglatoare și se ajunge la scăderea răspunsului imun.

„Astfel, proteinele spike nu dispar imediat din fluxul sanguin, ci sunt prezente în exozomi și circulă prin corp mai mult de patru luni. În plus, studiile in vivo au arătat că nanoparticulele lipidice (LNPs) se acumulează în ficat, splină, glandele suprarenale și în ovare.

De asemenea, ARN-ul mesager încapsulat în nanoparticulele lipidice favorizează un răspuns inflamator foarte intens. Endoteliul vascular este și el afectat de proteina spike care circulă și aceasta poate conduce la afectarea sistemului imun, dar și a glandei suprarenale”, susține Yamamoto.

ADE, dependența de vaccin

Mai mult, oamenii de știință japonezi aduc în atenție apariția sindromului ADE. Așa-numita dependență de vaccin, ADE (Antibody-dependent Enhancement) apare atunci când anticorpii generați în timpul unui răspuns imun recunosc și se leagă de un agent patogen, dar nu sunt capabili să prevină infecția. În schimb, acești anticorpi acționează ca un „cal troian”, permițând agentului patogen să pătrundă în celule și să exacerbeze răspunsul imunitar.

Din decembrie 2021, Departamentul de chirurgie vasculară al Okamura Memorial Hospital, Shizuoka, Japonia, a întâlnit cazuri de infecții greu de controlat, susține dr. Kenji Yamamoto.

„Au existat mai multe cazuri de infecții suspectate a fi datorate unei inflamații după intervenția chirurgicală pe cord deschis, care nu puteau fi controlate chiar și după săptămâni întregi de utilizare de scheme complexe de antibiotice. Pacienții au arătat semne că ar fi imunocopromiși și au fost înregistrate și decese.

Totodată, după începerea campaniei de vaccinare, s-au înregistrat multe cazuri de  trombocitopenie trombotică autoimună indusă de vaccin, unele mortale. Aceste situații au apărut în valuri și încă nu au putut fi rezolvate, în pofida măsurilor implementate la pacienții internați pentru intervenții chirurgicale”, susține dr. Kenji Yamamoto.

Acesta arată că există și un risc posibil de distrucție la nivel de organe, cauzată de vaccin, care să rămână neevidențiată prin semne clinice, mai ales când vorbim despre sistemul circulator, și care se pot manifesta oricând.

„Ca măsură de siguranță, vaccinările de rapel ulterioare trebuie întrerupte. În plus, data vaccinării și timpul de la ultima vaccinare trebuie înregistrate în fișa medicală a pacienților. Din cauza lipsei de conștientizare a acestui grup de boli în rândul medicilor și al publicului larg din Japonia, un istoric de vaccinare împotriva COVID-19 nu este adesea documentat, așa cum este în cazul vaccinării antigripală.”, concluzionează Yamamoto.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel