marți, mai 24, 2022
Octavian Jurma anunță valul 6: „Este aproape o certitudine. Va debuta probabil la finalul lunii august”. Cercetătorul susține că pandemia fost a închisă din „motive de incoveniență politică”.
Cercetătorul Octavian Jurma revine cu noi atenționări în ceea ce privește evoluția pandemică. Deși măsurile anti-covid au fost relaxate la nivel mondial, Jurma anunță, într-o postare pe Facebook, faptul că „pandemia nu s-a terminat”.
„Din pacate singura pandemie care s-a terminat este cea din 1918, pentru ca cea din 2020 este bine mersi si produce noi tulpini intr-un ritm ametior”, este de părere Jurma, care susține că pandemia a fost închisă din „motive de incoveniență politică”.

Pandemia a fost închisă din „motive de incoveniență politică”

„Vestea buna este ca pana la finalul saptamanii (cel tarziu saptamana viitoare) incidenta nationala va cobori sub 0.5 la mie si vom iesi probabil din valul 5 pe baza datelor oficiale.

Din pacate eliminarea tuturor masurilor de preventie in perioada sarbatorilor precum si din scoli a dus la prelungirea valului 5-Omicron cu cel putin 4 saptamani si la formarea unui platou care a dureaza de 3 saptamani.
Sunt doar 2 luni de la abandonarea oficiala a masurilor de sanatate publica in pandemie si declararea inchiderii pandemiei din motive de inconvenienta politica.
Din pacate singura pandemie care s-a terminat este cea din 1918, pentru ca cea din 2020 este bine mersi si produce noi tuplini intr-un ritm ametior.

Octavian Jurma anunță valul 6: „Este aproape o certitudine. Va debuta probabil la finalul lunii august”

(…) Stim asadar ca:
1. Pandemia nu s-a terminat
2. Valul 6 este aproape o certitudine in toamna si va debuta probabil la finalul lunii august.
3. Nu stim sigur ce varianta va provoca valul 6.
4. Stim sigur ca nu mai avem nici un mijloc de a limita impactul valului 6, pentru ca pandemia s-a terminat pentru autoritati si nimic nu ii va convinge sa nege negatia.
Ce am putea face sa prevenim un nou dezastru in toamna? Exact ceea ce ar fi trebuit sa facem vara trecuta ca sa prevenim dezastrul din toamna trecuta.
Aceasta ar insemna pastrarea mastilor in interior, accelerarea campaniei de vaccinare si screening epidemiologic la intrarea in tara pentru a intarzia importul noilor versiuni. La acest masuri minimale poate fi adaugata si procurarea din timp a noilor antivirale in special Paxlovid care va fi principalul instrument de reducere a mortalitatii in tarile cu rata mare de vaccinare.
Paxlovid este chiar mai important in Romania, unde populatia este foarte refractara la vaccinare. Daca tinem insa cont de retorica antivaccin, care a inceput in aceste zile la cel mai inalt nivel politic, este putin probabil sa mai achizitionam prea curand medicatie anti-COVID in avans”, a scris Octavian Jurma.

Ce este de făcut?

„Ce poti face tu?
  • In primul rand sa eviti spitalizarea. E important sa iti faci boosterul: sansa sa nu te mai infectezi odata pana la finalul anului este aproape zero si o sa ai nevoie de cat mai multa protectie imunitara.
  • In al doilea rand eviti infectarea. Pastreaza masca FFP2 la interior in spatiile publice si in mijloacele de transport in comun. O faci sa iti protejezi familia dar si ca sa protejezi familia altora. Daca te intreaba lumea de ce porti masca, spune ca nu vrei sa il infectezi si o sa te lase in pace.
E necesara doza 4 (al doilea booster) acum? Doar daca ai o recomandare medicala ferma. Al 2-lea booster ofera o perioada limitata de protectie suplimentara si e de preferat sa il luati inainte de valul 6, probabil inainte de deschiderea scolilor cand incepe de obicei valul epidemic in Romania”, a concluzionat cercetătorul român.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private