luni, februarie 6, 2023

EMA: Vaccinările din Uniunea Europeană cu dozele booster anti-covid sunt dezamăgitoare

Se pare că dozele booster ale vaccinurilor anti-covid realizate în ultima perioadă în cadrul Uniunii Europene nu se ridică la așteptările specialiștilor.

Anunțul a fost făcut săptămâna trecută de către oficial al oficial al Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA).

Media de re-vaccinare în Europa, sau de administrare a dozelor booster, este de doar 29% în rândul grupurilor considerate de mare risc, precum persoanele vârstnice şi pacienţii imunodeficitari.

Te-ar mai interesa: Cel mai mare păcat, în funcție de zodie. Numerolog...


EMA: Vaccinările din Uniunea Europeană cu dozele booster anti-covid sunt dezamăgitoare

Potrivit EMA, citat de Reuters, vaccinările realizate recent în Uniunea Europeană cu doze booster ale serurilor anti-COVID-19 sunt „mai degrabă dezamăgitoare”, în contextul existenţei unor îngrijorări conform cărora protecţia împotriva formelor severe ale acestei boli ar putea să scadă în timpul iernii

„Este îngrijorător faptul că cei care prezintă cele mai mari riscuri de spitalizare sau de a dezvolta o formă severă de COVID-19 nu sunt protejaţi adecvat”, a declarat Marco Cavaleri, directorul departamentului de strategie vaccinală în cadrul EMA, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Te-ar mai interesa: Carmen Brumă: 3 alimente care te ajută atunci când...

Deşi nu au existat creşteri majore ale numărului de cazuri de COVID-19 în săptămânile recente, Marco Cavaleri consideră că acest fapt ar putea să se schimbe foarte repede în timpul lunilor reci de iarnă.

Potrivit datelor publicate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), au fost raportate 724.000 de cazuri noi de COVID-19 săptămâna trecută în UE, în scădere cu 11% faţă de săptămâna precedentă.

Te-ar mai interesa: Ministrul Sănătății, resemnat în privința calități...

La începutul lunii octombrie, când experţii în sănătate avertizau în legătură cu apariţia unui nou val de COVID-19, numărul cazurilor săptămânale a depăşit pragul de 1,5 milioane în UE.

„Acest virus îşi menţine un ritm rapid de evoluţie, iar noile subvariante de Omicron şi urmaşii acestora sunt în creştere”, a mai spus Marco Cavaleri, potrivit căruia noile subvariante virale sunt mai rezistente la vaccinurile anti-COVID-19.

Te-ar mai interesa: Ce trebuie să faci în cazul unui cutremur. Sfaturi...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private