Categories: Ştiri sănătate

Medicii lansează un avertisment CRUNT cu privire la un obicei alimentar: Îmbătrânește creierul

Medicii lansează un avertisment crunt cu privire la un obicei alimentar: Îmbătrânește creierul

Recent, oamenii de știință au descoperit  de ce creierul uman îmbătrânește mai repede când oamenii consumă alimente prăjite, dulciuri, carne roșie și procesată, lactate grase. Studiul a fost publicat publicat în revista „Alzheimerʼs&Dementia: The Journal of the Alzheimerʼs Association”.

Oamenii de știință au demonstrat cât de pericoloase sunt pentru sănătate unele obiceiuri alimentare.

Respectarea strictă a unei diete mediteraneene

Studiul a urmărit efectul alimentelor din „dieta occidentală” la adulții vârstnici. Acestea includ alimente prăjite, dulciuri, carne roșie și procesată, lactate grase.

Alimente care întineresc creierul cu 5,8 ani

Respectarea strictă a unei diete mediteraneene constând în legume, fructe, cereale integrale, pește, ulei de măsline, nuci, semințe, zazavaturi și limitând celelalte alimente face creierul să fie cu 5,8 ani mai tânăr, au spus oamenii de știință.

Participanți au respectat un regim mediteraneean timp de aproape 20 de ani. La fiecare trei ani au oferit detalii despre frecvența consumului unor alimente.

Cercetătorii au constatat că „particpanții cu declin cognitiv mai redus pe parcursul anilor de studiu au fost cei care au urmat cel mai îndeaproape dieta mediteraneeană, totodată limitând alimentele din dieta occidentală, în timp ce participanții mai înclinați spre dieta occidentală nu au înregistrat vreun beneficiu al alimentelor sănătoase la încetinirea declinului cognitiv”.

Rezultate similare au fost constatate în studii privind alte diete, ca DASH, medicul Puja Agrawal, epidemiolog nutriționist.

Declin cognitiv mai rapid la vârste mai avansate

„Alte studii au arătat că alimente precum: prăjelile, carnea roșie și procesată, consumul de cereale diverse sunt asociate cu inflamație mai mare și declin cognitiv mai rapid la vârste mai avansate.

Cu cât mai mult putem introduce zarzavaturi verzi, legume, fructe de pădure, ulei de măsline și pește în dietă, cu atât mai bine va fi pentru corpurile și creierele noastre care îmbătrânesc”, afirmă Puja Agrawal.

Recent Posts

Ce se întâmplă cu sufletele celor care mor în Săptămâna Patimilor

Săptămâna Mare, numită și Săptămâna Patimilor, este reprezentată de ultima săptămână din postul Sfintelor Paște.…

7 minute ago

5 cele mai mari mistere din viața lui Iisus

Știți totul despre nașterea din Fecioară, despre apostoli, despre răstignire și înviere, dar există unele…

38 de minute ago

Zodia lovită de karma din plin. Urmează o săptămână de sacrificiu

Este o săptămână în care se pot întâmpla minuni, deci este esențial să ai încredere…

o oră ago

ACUPUNCTURA poate fi de folos în combaterea asteniei de primăvară

Acupunctura reprezintă o ramură a medicinei tradiționale chineze, cu indicație specială în combaterea asteniei de…

11 ore ago

LISTA spitalelor ce vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în Capitală în perioada 1-6 mai

Nouă spitale de adulţi şi copii şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală…

11 ore ago

Ce ZODII nu pot păstra un SECRET. Nativii cei mai indiscreţi

Semnul zodiacal în care ne naștem poate influența anumite trăsături de personalitate. Pentru unele zodii…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia

  • DICTIONAR MEDICAL

Boala somnului