Sari la conținut

Medicii trag un semnal de alarmă! Otrava care îți distruge oasele! Consumăm zilnic aceste produse, fără să știm cât sunt de toxice pentru organism

Alimente care distrug oasele
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
pericol în viaţa de zi cu zi

Alimentele sintetice sau artificiale folosite ca aditivi sunt mult mai toxice decât ne putem imagina. Unele dintre ele nici măcar nu se califică drept alimente și abia oferă nicio valoare nutritivă. Metalele grele, coloranții alimentari și pesticidele din alimentele noastre nu sunt doar dăunătoare sănătății colonului, dar ne absorb nutrienții din oase. Cel mai frecvent găsite în băuturi, alimente cu grăsimi trans și siropuri pentru micul dejun, există o mulțime de alimente sintetice ascunse în gustările și băuturile tale care îți pot ucide încet oasele.

Fiți atenți la următoarea listă de aditivi, zaharuri și uleiuri artificiale care vă pot priva oasele de sănătatea nutrițională dacă sunt consumate din abundență.

1. Sulfiți sintetici

Sulfiții includ dioxid de sulf, sulfiți de calciu și disulfit de sodiu. Sunt folosiți în principal ca conservanți și coloranți artificiali. Deși este interzis să fie folosiți peste legume și fructe, sulfiții sunt încă folosiți în mod liber în multe alimente pe care le consumăm, cum ar fi sucurile procesate și ceaiul, conservele și alcoolul.

Motivul principal pentru care sunt mortale pentru sănătatea oaselor este că elimină tiamina sau vitamina B1. Sulfiții tind să împiedice creșterea și dezvoltarea oaselor și contribuie la inflamație.

2. Acid fosforic

Cola este inamicul tău. De fapt, toate băuturile carbogazoase cu cantități mari de zaharuri rafinate pot consuma materia osoasă și pot epuiza oasele de calciu, dacă sunt luate în exces. S-a dovedit că sucurile pe bază de cola scad semnificativ densitatea minerală osoasă, potrivit cercetătorilor de la Universitatea Tufts.

3. EDTA disodic

EDTA disodic este un aditiv alimentar care este folosit pentru conservarea aromei și a culorii, care se găsește mai ales în conserve și murături. Folosită în principal pentru a opri descompunerea alimentelor, această substanță vă poate priva oasele de nutrienți esențiali, trăgând minerale precum calciul, zincul, fierul și manganul departe de tractul digestiv și afară pentru excreție.

4. Uleiuri hidrogenate

Hidrogenarea poate distruge toată vitamina K din uleiuri, care este un nutrient esențial pentru oase puternice. Găsite în prăjituri, produse de patiserie, gogoși și junk food, uleiurile hidrogenate utilizate în mod obișnuit în coacerea comercială pot chiar bloca arterele.

5. Aspartam

Un îndulcitor artificial, care se găsește în mod obișnuit în sucuri, aspartamul poate declanșa anxietate, greață, depresie, spasme musculare și poate afecta sănătatea oaselor.

6. Glutamat monosodic (MSG)

Deși evitat pe scară largă, MSG este încă folosit ca potențiator de aromă în multe alimente procesate. MSG are potențialul de a stimula excesiv celulele noastre nervoase, ceea ce poate duce la convulsii periculoase, migrene și chiar depresie. Cu atât de multe amenințări pentru sănătate, poate reduce și densitatea osoasă.

Din păcate, chiar și atunci când industria glutamatului știe că este o substanță toxică, o vând în continuare.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel