Sari la conținut

Medicul erou Cătălin Denciu, omagiat de șeful OMS pentru „serviciul, sacrificiul și exemplul său”

Cătălin Denciu, medicul care a sărit în flăcări pentru a-și salva pacienții
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Care este starea de sănatate a lui Cătălin Denciu

Medicul erou Cătălin Denciu, omagiat de șeful OMS pentru „serviciul, sacrificiul și exemplul său”.

Luni, 24 mai, în cadrul celei de-a 74-a reuniuni a adunării generale, șeful Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, l-a omagiat pe medicul român Cătălin Denciu.

Șeful OMS l-a lăudat pe medicul erou Cătălin Denciu

„Doctorul Cătălin Denciu este un specialist în terapie intensivă din România. Era de serviciu în noiembrie anul trecut având grijă de pacienții Covid când a izbucnit un incendiu în spital. Zece pacienți au murit în incendiu, iar în încercarea de a-i salva pe alții, medicul Cătălin Denciu a suferit arsuri de gradul trei pe 40 % din suprafața corpului.

Astăzi îl vom onora cu un premiu pentru serviciul, sacrificiul și exemplu său. Acestea sunt doar câteva exemple, dar sunt milioane de povești despre curaj, suferință, disperare, lupte și triumf”, a spus șeful OMS.

Șeful OMS a amintit și de alte cadre medicale care s-au luptat în pandemie. Cel puţin 115.000 de angajaţi din domeniul sănătăţii au murit din cauza maladiei COVID-19, a mai declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Reamintim că medicul Cătălin Denciu a ajuns în Spitalul Militar al Reginei Astrid din Belgia cu arsuri grave, după incendiul de toamna trecută de la Spitalul Piatra Neamţ, în timp ce încerca să salveze pacienţii.

Din fericire, astăzi, la mai bine de jumătate de an de la dramatica întâmplare, medicul Cătălin Denciu, declarat Eroului Anului 2020 în Belgia, s-a întors acasă, în România. Specialiștii belgieni i-au refăcut lui Denciu țesuturile distruse de incendiu. În toată această perioadă, lângă el s-a aflat soția sa, Alina, tot medic la Spitalul din Piatra Neamț.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: