marți, iunie 22, 2021

Mentinerea noii greutati este cea mai mare provocare. Cum iti pastrezi silueta abia obtinuta

Nu-i usor sa slabesti ca sa atingi greutatea dorita, dar e atat de frustrant cand scapi de kilogramele in plus, iar

acestea se intorc la loc! Iata ce poti sa faci pentru a te mentine la nivelul dorit.

O analiza realizata in 2018 pe 29 de studii despre slabit a descoperit ca jumatate din greutatea pierduta este recastigata in medie in doi ani, iar peste 80% e redobandita in cinci ani. Statistica demonstreaza cat de greu este sa te mentii la greutatea dorita atunci cand, in sfarsit, reusesti sa-ti atingi obiectivul, noteaza MindBodyGreen.

Asadar, ce trebuie sa faci pentru a nu te ingrasa dupa ce ai slabit? Pentru a afla raspunsul, California Polytechnic State University a efectuat un studiu pe aproape

5.000 de voluntari care au slabit 22,68 kilograme intr-un interval de trei ani.

Cercetatorii au urmarit evolutia subiectilor care au urmat diferite programe de control al greutatii si au comparat stilul lor de viata cu cel al unui grup de 500 de persoane obeze care nu au slabit sau care s-au ingrasat in decurs de cinci ani.

Analizand 54 de comportamente diferite legate de controlul greutatii, autorii studiului au reusit sa determine care sunt cele mai importante pentru mentinerea unei greutati sanatoase.

Alege hrana inteligent

Nu este nicio surpriza ca unul dintre cele mai importante

lucruri pe care trebuie sa le faci pentru a-ti mentine greutatea este sa urmezi o dieta sanatoasa si sa nu te abati de la ea in timp.

Cercetatorii au observat ca subiectii care au reusit sa-si pastreze greutatea dupa ce au slabit si-au fixat obiective zilnice privind portiile de mancare si le-au urmarit constant.

Citeste continuarea…

Ultimele stiri

Parteneri