joi, decembrie 3, 2020
Elena Oceanu

O asistentă medicală din Statele Unite ale Americii a transmis pe Facebook un mesaj care a devenit viral. Tânără îi învață pe oameni că lucrurile simple funcționează cel mai bine, atunci când vrem să ne ferim de virusurile gripale. 

”O să vă arăt un truc magic care vă ține departe de virusurile gripale. Spălați-vă pe mâni! Acest gest este vital, în acest sezon. În plus, camerele de gardă ale spitalele sunt o adevărată pepinieră de virusuri gripale, în această perioadă, așa că vă sfătuiesc să nu ajungeți la urgențe decât dacă problema pe care o aveți e cu adevărat urgentă!”, a explicat asistenta într-un video postat pe Facebook.

Un alt aspect pe care îl aduce în discuție este și prevenirea răspândirii gripei printr-un alt gest simplu: să vă acoperiți gura cu unul din brațe, atunci când tușiți sau strănutați, așa cum este exemplificat în imaginea de mai jos:

”Pentru cei care nu știu cum se transmite gripa, vă spun că singura modalitate prin care o puteți lua este pe gură, nas sau ochi. Asta înseamnă că dacă atingi ceva cu mâna și apoi te freci la ochi, poți lua gripă, dacă cineva tușește lângă tine și inhalezi pe nas sau pe gură, poți lua gripă. Așa că, spălați-vă bine pe mâni ca să vă protejați și acoperiți-vă gura și nasul atunci când tușiți sau strănutați ca să îi protejați pe ceilalți”, transmite tânără asistentă.

Parteneri