miercuri, decembrie 7, 2022

O navă de croazieră australiană cu peste 800 de pasageri Covid acostează în Sydney 

Sâmbătă dimineața, nava de croazieră Majestic Princess, care transporta în jur de 800 de pasageri infectați cu Covid, a acostat la Sydney, chiar dacă pasagerilor li s-a permis debarcarea, au spus oficialii.

Nava, care a sosit din Noua Zeelandă, a declanșat al doilea astfel de incident după Ruby Princess în martie 2020, la începutul pandemiei din Australia, care a fost în cele din urmă legată de 28 de decese și peste 600 de infecții, declanșând o anchetă din partea guvernului NSW.

Te-ar mai interesa: Horoscop 7 decembrie. O nouă oportunitate vine în ...

Oficialii au declarat că aproximativ 4.600 de pasageri și echipaj se aflau la bordul Majestic Princess când acesta a andocat. Potrivit The Guardian, operatorul Princess Cruises a spus că pacienții cu virus au fost izolați și fiecărui pasager i s-a făcut un test rapid de antigen înainte de sosire.

O navă de croazieră cu 800 de cazuri de covid acostează în Sydney

Oaspeții care au fost testați pozitiv și au ales să rămână pe navă trebuiau să fie din nou izolați timp de cel puțin cinci zile.

Marguerite Fitzgerald, președintele companiei-mamă a Majestic Princess, Carnival Australia, a declarat că toate cazurile sunt asimptomatice sau ușor simptomatice și că au fost avertizați să stea departe de transportul public.

Te-ar mai interesa: Ai mereu mâinile și picioarele reci? Uite ce boli ...

„O mare parte din acestea au fost în planificare de luni de zile”, a spus ea. „Întotdeauna am știut că există riscul ca la un moment dat să vedem o creștere a transmiterii comunitare și să vedem asta pe navă”, a spus ea.

Un pasager, în timp ce debarca, a lăudat eforturile echipajului de a gestiona cu atenție focarul de covid de pe navă.

„A fost înfricoșător pentru că am auzit despre asta, dar bineînțeles că am dat negativ, iar Majestic Princess a fost cu protocoalele. Am purtat măști în ultimele șapte zile și am fost foarte atenți când am coborât la țărm”, a declarat acesta pentru ABC News.

Te-ar mai interesa: Cancerul care afectează 1 din 8 bărbați. Oncolog: ...

Ministrul Afacerilor Interne din NSW, Clare O’Neil, a declarat că vor fi puse în aplicare protocoale Covid pentru toți pasagerii afectați.

„Aș spune că există protocoale regulate în joc care au apărut din Ruby Princess”, a spus O’Neil.

Focarul vine după o creștere a numărului de Covid în Australia în ultima săptămână – un „al patrulea val” anticipat – care a determinat Queensland să ceară rezidenților să se mascheze în unitățile de sănătate, în interior și în transportul public.

Te-ar mai interesa: Sărbătoare mare pentru credincioși! NU face ASTA p...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private