joi, mai 26, 2022

Cum scapi de insomnie. Grijile, stresul, supărarea, lipsa timpului pot influența calitatea somnului unei persoane. De cele mai multe ori, atunci când insomnia perturbă buna desfășurare a activităților de peste zi, trebuie să mergi la medic pentru evaluare și tratament.

Specialiștii susțin că insomniile afectează un număr mare de populaţie şi pot varia de la dificultăţi de adormire, dificultăţi de menţinere a unui somn neîntrerupt pe parcursul nopţii, treziri nocturne, trezire matinală.

Te-ar mai interesa: Afecțiunile vezicii urinare asociate cu grăsimea v...

Mai mult, în literatura de specialitate, există episoade tranzitorii fără importantă semnificaţie patologică. Acestea apar din cauza stresului de peste zi, a consumului de stimulente cerebrale şi a disconfortului fizic. Însă, insomnia persistentă poate apare ca manifestare şi în cadrul tulburărilor psihice. De asemenea, se poate corela cu o gamă largă de afecţiuni medicale ca: durerea, delirul, uremia, astmul bronşic, insuficienţa respiratorie, hipotiroidism.

Cauzele insomniei sunt multiple

Cauzele se pot grupa în cauze somatice sau fizice, cauze neuro-vegetative sau psihice, dar și cauze mixte sau psiho-fizice.

Te-ar mai interesa: Dieta keto: 5 alimente SĂNĂTOASE care ar putea împ...

Cauzele fizice au la bază suferințe fizice așa cum sunt: anumite dureri, o greutate în respirație. Insomnia va trece abia după ce aceste cauze sunt rezolvate medicale. Altfel spus, după ce dispare afecțiunea de fond.

Cauzele psihice și cele mixte apar de regulă din pricina ritmului din ce în ce mai accelerat al vieții cotidiene. Principalul vinovat este stresul.

Tratamentul insomniei combină tratamentul psihologic şi farmacologic. Substanţele hipnotice sunt o categorie importantă în tratamentul insomniilor dar pot da numeroase efecte adverse în funcţie de doză şi durata tratamentului: dependenţă, reacţii psihotice, amnezie, încetinirea proceselor cognitive.

Te-ar mai interesa: George Soros spune că civilizaţia „ar putea să NU ...

Tratamentul homeopat, o alternativă bună în insomnie

Important de precizat este faptul că remediile homeopate nu au niciun efect secundar, de aceea sunt și ideal pentru insomnie. Atenție! Numai medicul homeopat poate să prescrie un remediu homeopatic unui pacient. După ce acestuia i s-a făcut o anamneză corectă.

Terapia, de ajutor când ai insomnie

Atunci când tratamentul farmacologic nu are efectul dorit, iar pacientul are în continuare insomnie, pshioterapia poate fi utilă. Este posibil ca în subconștinetul acelei persoane să fie un blocaj. Cu ajutorul terapeutului, se poate elimina cauza insomniei și calitatea somnului să fie îmbunătățită.

Te-ar mai interesa: Pfizer va vinde toate medicamentele sale brevetate...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private