Sari la conținut

Mihaela Bilic a dezvăluit! Acestea sunt băuturile care taie pofta de dulce. Ajută la slăbit, acționează ca plasturele cu nicotină

solutia
Mihaela Bilic, medic nutriționist

Mihaela Bilic a mărturisit că a ajuns în punctul carierei sale de nutriționist în care dorește să împărtășească oamenilor cât mai multe secrete, adesea ținute ascunse.

Doamna doctor este apreciată de români, unde mii de oameni îi urmăresc interviurile și postările online. De aceea, a dorit să facă timp de 90 de zile câte o dezvăluire pe contul domniei sale de Instagram, cu alimente și alimente și băuturi despre care spune că nu sunt atât de rele pe cât au faima, precizând că nu este vorba de interese financiare sau reclame. Începând slalomul printre produse controversate, medicul a ajuns la capitolul băuturi care conțin îndulcitori. Iată ce spune despre acestea:

”Dacă tot e cald afară, am hotărât să-mi încerc norocul cu un subiect controversat: îndulcitorii de sinteză.

Puțini știu că acuzațiile care li s-au adus în mass-media, au fost toate contrazise de analizele de control. Rezultatele însă, ce să vezi, nu au mai fost promovate/transmise cu aceeași insistență, rămânând accesibile doar lumii medicale interesate de subiect.

Ce pot să vă spun cu certitudine despre îndulcitori, indiferent că vorbim de sucraloză, aspartam, acetsulfam K, ciclamat sau zaharină? Că reduc apetitul în general și pofta de dulce în special- când bei suc cu îndulcitori uiți de foame, dar și de gândul la desert (sunt ca plasturele de nicotină pentru cei ce vor să se lase de fumat). Nu au calorii, nu cresc glicemia și colesterolul în sânge, nu fac carii dentare și ajută la slăbit!

Prea frumos ca să fie adevărat? Profesorul meu de psihiatrie de la Paris spunea că îndulcitorii sunt un produs imoral: ne satisfac plăcerea de dulce fără să “plătim” pentru asta- nici cu silueta, nici cu sănătatea.

Atenție, societatea nu tolerează produsele “imorale”, va încerca cu orice preț să le interzică! Iar industria alimentară e îngrozită de orice produs care ne scade apetitul…de consum.

Aveți diabet, colesterol crescut, probleme cu silueta, poftă de dulce sau doar un apetit accentuat? Îndulcitorii vă pot ajuta să țineți situația sub control”, conchide medicul nutriționist.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel