joi, decembrie 2, 2021

Mihaela Bilic a prezentat alternativa pentru pâine, alegerea alimentară care îngrașă mai puțin, după spusele nutriționistului. Însă esențială este prepararea, deoarece prin felul de a găti, putem transforma

Te-ar mai interesa: Ce trebuie să știe persoanele vaccinate cu Pfizer ...

o masă dietetică într-o bombă calorică.

Mihaela Bilic recomandă cartofii în alimentație, pregătiți însă dietetic. Fiindcă prăjiți sau alături de combinațiile greșite, ei se transformă în adevărate pericole pentru siluetă.

Iată ce notează medicul nutriționist Mihaela Bilic:

”Cartofii îngrașă mai puțin decât pâinea. Cu toții iubim carbohidrații sub o formă sau alta, de la banala felie de paine la pizza, paste, orez, mămăligă sau cartofi prăjiți. Când vrem să slăbim tăiem carbohidrații din dietă, doar că fără ei nu prea rezistăm.

Decât să declarăm război făinoaselor,

Te-ar mai interesa: Tensiunea arterială oscilantă face ravagii în orga...

n-ar fi mai realist/eficient să facem alegeri istețe și să micșorăm porția?! Acolo unde cerealele conțin 70% amidon și sub 5% apă, cartofii sunt la polul opus: au 70% apă și doar 17% amidon. Un cartof fiert este echivalent cu o felie de pâine, are tot 80 cal și niciun gram de gluten.

Iar dacă stropim cartoful fiert cu ulei și îl băgăm la cuptor, devine incredibil de apetisant, e drept, cu încă 100cal în plus. Iar dacă vreți și o bucată de brânză, s-a ales praful de titlul meu…că tocmai l-am transformat într-o bombă calorică”, conchide nutriționistul.

Te-ar mai interesa: Remediu de excepție pentru inimă! Planta minune ca...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri