Categories: Expertul zilei

Mihaela Bilic, despre icre. ”Natura a pus in ele tot ce-i mai bun. Singura condiție e…”

Din cuprinsul articolului

Mihaela Bilic, celebrul medic nutriționist, a dezvăluit câteva informații extrem de utile pentru amatorii de icre. Ce spune Mihaela Bilic despre alegerea icrelor la mesele festive, cum le preparăm pentru a nu deveni o bombă calorică.

Iată ce scrie nutriționista pe Instagram

Se spune că din meniul de sărbători nu trebuie să lipsească peștele. Eu v-aș sugera, dacă tot e sărbătoare, icrele de pește- de orice specie, dimensiune si culoare. Indiferent că sunt icre roșii de somon, icre negre de sturion, icre de știucă sau banalele icre de crap, acest preparat se potrivește perfect cu atmosfera festivă.

Si simțurile sunt impresionate, de la consistența cremoasă/onctuoasă a salatei de icre, la senzația crocantă a bobițelor de icre care plesnesc între dinți.

Ce nutrienți conțin icrele

Din punct de vedere nutritiv, avem multe beneficii: icrele sunt bogate în proteine, minerale (fosfor, seleniu, zinc, magneziu), vitamina D și cantități mari de Omega 3, alături de alți acizi grași mono și poli-nesaturați (28%lipide).

În câteva grame de produs, avem o concentrație mare de elemente valoroase, pentru că și icrele sunt in final ouă de pește, deci Natura a pus in ele tot ce-i mai bun.

Singura condiție e sa nu le “înecăm” noi în ulei. Încercați să le consumați cât mai puțin prelucrate, așa “crude”, cu un pic de pâine prăjită, unt și zeamă de lămâie – sunt prea prețioase să le “ascundeți” în mult ulei și/sau gris, după rețeta clasică, neinspirat denumită “salată de icre”.

Icrele sunt un fel de esență de nutrienți prin urmare, ca în cazul parfumurilor, orice esență se pune în flacoane mici, în cazul nostru, în porții mici. Deci puțin și bun, deoarece calitatea vine cu un preț pe măsură. Și da, au mult colesterol, dar o dată pe an sunt aceste sărbători, conchide Mihaela Bilic pe Instagram.

Recent Posts

Opțiuni de tratament pentru cancerul tiroidian și efectele secundare

Cancerul tiroidian este afecțiunea oncologică în care celulele maligne se formează în țesuturile glandei tiroide.…

1 minut ago

Poate un ceas inteligent cu funcția ECG să vă avertizeze cu privire la o bătaie neregulată a inimii? Răspunsul medicilor

Probabil că ați auzit sau ați citit o poveste despre o persoană care a fost…

41 de minute ago

Insulina: rolul vital pe care îl joacă în organism

Suplimentul de insulină - o versiune fabricată a hormonului produs în mod natural de celulele…

o oră ago

Gândirea negativă dăunează grav sănătății. Află ce boli pot provoca gândurile negre și emoțiile negative

Gândirea negativă nu îți afectează doar starea de spirit. Din păcate gândurile negre și modul…

o oră ago

Horoscop 7 mai. Leii să țină de bani, iar Scorpionii să-și păstreze calmul

Horoscop 7 mai 2024. Gemenii, Balanțele, Vărsătorii și Peștii vor avea parte de schimbări neașteptate…

2 ore ago

Citeste si: