Categories: Ştiri sănătate

Mihaela Bilic, medic nutriționist: „Mâncarea este elementul ce poate schimba destine!”

În urma unui proiect culinar, Mihaela Bilic a avut șansa de a călători în toată România, cu scopul de a susține recunoașterea internațională a produselor tradiționale românești. Care a fost experiența inedită a medicului nutriționist în această călătorie?

Mihaela Bilic, cunoscutul medic nutriționist, a dezvăluit pe una dintre rețelele de socializare experiența unui proiect remarcabil. Aceasta a avut șansa de a călători în multe zone care au primit recunoașterea europeană IGP (indicație geografică protejată) pentru produsele tradiționale românești. Potrivit spuselor sale, această experiență nu a fost strict culinară, ci a făcut-o să realizeze că mâncarea este un element esențial atât pentru trup, cât și pentru suflet.

„Care a fost impresia după așa un tur culinar pe meleaguri românești? Că nu există un element mai bun decât mâncarea ca să aducă oamenii împreună, ca să lege tradiții și ca să genereze povești de viață. Că indiferent de locația geografică, nivelul social și profesional, vârstă, experiență sau vremea de afară, după ce stai la masă cu oameni și împarți cu ei o bucată de mămăligă și o felie de brânză, atmosfera se încălzește, vorba se leagă mai ușor, umerii se relaxează… și te trezești că ești parte din familia lor, din povestea lor, că le-ai intrat în suflet și că ți-e greu să mai pleci”, a susținut Mihaela Bilic.

În urma proiectului și a experienței acumulate, medicul nutriționist susține că mâncarea este, de fapt, un element foarte important în relaționarea dintre oameni. Cu toate acestea, de multe ori, uităm că acest element ne unește cu cei dragi.

„Nicio poveste nu seamănă cu alta, iar mâncarea este elementul care poate schimba destine, care dă sare și piper vieții, care te face să uiți de necazuri și de griji. Iar când realizezi că tot prin mâncare România poate deveni un punct de interes pe harta Europei, singurul regret pe care îl ai este că nu avem mai multe astfel de repere culinare! Însă important este că am început”, a declarat medicul nutriționist, pe rețelele de socializare.

 

 

Recent Posts

Doctorii români se reunesc. Care este scopul evenimentului

Chirurgii esteticieni se reunesc anul acesta la un Congres Național pentru valorizarea chirurgiei estetice românești,…

11 minute ago

Atenție! Medic: Cu prea multă sare, rinichii nu se pot regla

Nivelul de sodiu din organism pot suferi de hipertensiune arterială, probleme renale și chiar insuficiență…

41 de minute ago

Medicul neurochirurg Leon Dănăilă dezvăluie 7 SECRETE pentru menținerea unui creier sănătos

Medicul neurochirurg Leon Dănăilă:  7 SECRETE pentru menținerea unui creier sănătos! Cunoscutul neurochirurg dezvăluie cele șapte…

o oră ago

Sfaturi pentru îngrijirea pielii. Dr. Dana Miricioiu spune care sunt cele mai eficiente tretamente

În ultimii ani, tratamentele cu laser pentru îngrijirea pielii au devenit tot mai populare. Remarcate…

2 ore ago

Mâncare de post: Ciorbă falsă de burtă cu ciuperci

Mâncare de post. Rețeta pentru ciorba falsă de burtă cu ciuperci pleurotus este recomandată persoanelor…

2 ore ago

Nereguli la produsele lactate. Ce au găsit inspectorii ANSVSA

Nereguli la produsele lactate consytatate după un control efectuat de ANSVSA. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancer ovarian