miercuri, noiembrie 25, 2020
Irina Lungu

Mii de copii din comunități defavorizate sunt lăsați pradă unor boli foarte grave, ca pneumonie, rujeolă, hepatită, difterie sau tetanos. Este județul din România cu peste 4000 de copii care nu au fost niciodată vaccinați.

În zona aceasta de țară, nu departe de Capitală, în jur de 4000 de copii nu au fost niciodată vaccinați. Această situație este șocantă, în secolul nostru.

Dar statisticile oficiale sunt clare. În judeţul Călăraşi aproximativ 4.000 de copii nu au fost vaccinaţi niciodată. Este statistica oficială a Direcţiei de Sănătate Publică din judeţ, iar autorităţile precizează că motivul este refuzul părinţilor, potrivit Radio România Actualități.

În toate cazurile, copiii nu au primit nicio doză din vaccinurile care ar fi trebuit să îi imunizeze împotriva unor afecțiuni grave precum hepatita B, difteria, tetanosul, pneumonia sau rujeola.

Oficialii Direcției de Sănătate Publică a Județului Călărași susțin faptul că cei mai mulți dintre copiii nevaccinați provin din medii defavorizate, acolo unde educația sanitară este inexistentă. Pentru anul acesta, la nivelul județului vor fi aplicate mai multe măsuri care să crească gradul de vaccinare în rândul copiilor, se vor purta discuții cu medicii de familie, astfel încât aceștia să evalueze fiecare caz în parte, dar și cu mediatorii și asistenții comunitari din cadrul primăriilor, apoi în fiecare comunitate vor fi distribuite dozele de vaccin necesare.

Parteneri