marți, iunie 6, 2023

Ministerul Sănătății interzice în mod oficial terapia de conversie LGBTQ. Pedepse dure pentru psihologii care încalcă această interdicție.

Deși Ministerul Sănătății din Israel a recomandat împotriva terapiei de conversie de ani de zile, aceasta este prima interdicție oficială. Ministerul Sănătății a emis o circulară luni dimineață prin care le interzice profesioniștilor medicali din Israel să ofere terapie de conversie.

Te-ar mai interesa: Avertismentul experților: Cea mai mortală boală in...

Ministerul Sănătății interzice în mod oficial terapia de conversie LGBTQ

Circulara subliniază riscurile pentru sănătatea mintală prezentate de terapia de conversie și interzice tuturor profesioniștilor să ofere, să facă publicitate sau să furnizeze astfel de „terapii”. Profesioniștii autorizați care fac acest lucru se vor confrunta cu sancțiuni, inclusiv proceduri disciplinare severe și revocarea licențelor.

Deși Ministerul Sănătății a sfătuit împotriva terapiei de conversie de ani de zile, până acum nu a fost emisă nicio interdicție oficială împotriva acestei practici.

Pedepse dure pentru psihologii care încalcă această interdicție

Psihologii din Israel pot fi deja pedepsiți cu o abatere disciplinară pentru furnizarea de terapie de conversie.

Te-ar mai interesa: Horoscop 6 iunie. Se anunță o sumă mare și neaștep...

„Aceasta este o victorie în lupta generală pentru toleranță și egalitate, dar în ochii mei, este mai fundamentală și mai critică, deoarece aceasta este și o luptă pentru viața însăși, aceasta salvează cu adevărat vieți.

Terapia de conversie este un abuz crud asupra tinerilor suferinzi. Această practică este o crimă a psihicului, și uneori și a corpului. Este de datoria noastră să acționăm împotriva celor care se angajează în ea și pun vieți omenești în pericol. Asta facem astăzi”, a spus ministrul Sănătății, Nitzan Horowitz, potrivit Jerusalem Post.

Te-ar mai interesa: Semnul de cancer esofagian care apare după masă. A...

„De-a lungul anilor, s-a știut, desigur, că există terapeuți care fac acest lucru, dar cei care au stat în fruntea Ministerului Sănătății nu au încercat să oprească răul adus tinerilor LGBTQ+”, a adăugat Horowitz, subliniind că terapia de conversie se opune valorilor de bază ale sistemului de sănătate israelian.

„S-a terminat. Ministerul Sănătății din Israel spune într-un mod oficial, clar și absolut – persoane LGBTQ+, persoane heterosexuale, persoane transgender, gay, lesbiene, fiecare persoană – suntem cu toții oameni, toți suntem buni și frumoși exact așa cum suntem și nimeni. ar trebui să îndrăznesc să-ți spun altceva.”

Te-ar mai interesa: Greșeala pe care credincioșii o fac în BISERICĂ. P...

Ce este terapia de conversie

Circulara definește terapia de conversie ca orice terapie sau consultație oferită în orice mod care are scopul de a schimba identitatea de gen sau identitatea sexuală a unei persoane.

„Orientarea sexuală sau identitatea de gen a unei persoane nu ar trebui privite ca o problemă medicală sau psihologică care necesită tratament”, se arată în circulară.

Ministerul Sănătății a subliniat că, deși cei care oferă terapie de conversie susțin adesea că există susținere științifică pentru practică, nu există o astfel de susținere.

Te-ar mai interesa: Horoscop 6 iunie 2023. Gemeni, o zi calmă și măsur...

Poziția oficială a Asociației Psihologice din Israel se opune practicii terapiei de conversie, deoarece „nu s-a dovedit a fi utilă și ar putea provoca daune reale”, inclusiv „anxietate, depresie, sinucidere, izolare și retragere socială, dificultăți de a face conexiuni intime și sexuale, evitarea conexiunilor sociale, vătămarea credinței religioase, mânia și distanțarea față de părinți.”

În iulie 2020, Horowitz a încercat să adopte un proiect de lege care să interzică terapia de conversie și să-i pedepsească pe cei care o oferă ca infractori. Deși proiectul de lege a trecut o lectură preliminară, a căzut în prima lectură. Încercările similare de a interzice terapia de conversie în Israel au eșuat în trecut.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private