joi, februarie 2, 2023

Ministerul Sănătății: Unde mergem cu cei mici dacă au simptome de viroză. Iată ce ne sfătuiește ministerul Sănătății pentru această peroadă când au explodat cazurile de viroză.

Valul de viroze respiratorii a umplut sălile de așteptare din toate spitalele de copii și ale medicilor de familie, motiv pentru care autoritățile au luat măsuri pentru a ușura accesul la tratament.

Așadar, Ministerul Sănătății a publicat o listă cu recomandări utile pentru părinții ai căror copii se confruntă cu simptome de răceală.

Te-ar mai interesa: Toți cei care consumă ceai de plante regulat trebu...

Când mergem la medic

Așadar, copilul trebuie să ajungă la medic atunci când are febră mare, de peste 38 grade, care nu scade nici după administrarea de antitermice, atunci când cel mic respiră cu dificultate, devine palid, astenic și starea generală i se alterează, dacă nu reușește să-și înghită saliva sau nu poate bea lichide din cauza respirației dificile.

Totodată, ministerul Sănătății explică și unde trebuie mers cu copilul care are simptome de viroză – la medicul de familie sau la un centru de permanență, unde micul pacient va fi consultat, evaluat și va primi un tratament.

Atenție dacă simptomele durează mai mult de trei zile!

Dacă simptomele durează mai mult de trei zile sau starea copilului se gravează, acesta trebuie dus la un centru de evaluare, unde medicii specialiști vor face investigații clinice, imagistice și biologice.

Te-ar mai interesa: Dana Budeanu, mesaj pentru ministrul Sănătății: „V...

La camerele de gardă ale spitalelor ar urma să ajungă doar copiii cu forme severe sau cei cu factor de risc, astfel nu se vor mai umple sălile de așteptare, riscând valuri de noi infecții.

Lista emisă de specialiști mai sunt și câteva recomandări, astfel încât minorul să treacă mai ușor prin infecția respiratorie.

Multe lichide

Trebuie să bea multe lichide și să primească medicamente pentru febră, nasul să îi fie curățat, iar copilul mai mic de un an nu trebuie să primească medicamente pentru tuse, notează editiadedimineata.ro.

Te-ar mai interesa: Mituri sau Realitate? Dacă nu te îmbraci gros, poţ...

Pe site-ul ministerului există o listă cu cele 59 de centre de evaluare care asigură asistența medicală pediatrică în această perioadă cu val de viroze respiratorii, gripe și răceli.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private