joi, ianuarie 27, 2022

Carantină pentru persoanele care ajung în România, din Africa de Sud, după apariția tulpinii  B.1.1.529, dacă OMS va recomanda acest lucru, a anunțat vineri, după ședința de Guvern, ministrul de Interne, Lucian Bode.

Asta presupune carantină obligatorie, indiferent dacă persoanele care vin din aceste țări sunt vaccinate sau nu, a explicat Bode.

„Așa cum foarte corect ați remarcat privim cu îngrijorare la ceea ce spune OMS, cu riscurile care s-ar putea să vină dintr-o anumită zonă a lumii, din Africa mai exact. Vom vedea raportul OMS și noi astăzi adoptăm o hotărâre a CNSU prin care vom stabili lista țărilor cu zonele verzi, zonele galbene și zonele roșii și, cu siguranță, dacă OMS ne spune că există aceste riscuri, eu cred că România va introduce în zona roșie automat aceste țări”, a declarat vineri Lucian Bode.

Te-ar mai interesa: Prof. dr. Constantin Dulcan: ”Ura dezbină şi este ...

Carantină, inclusiv pentru vaccinați

Întrebat dacă vor fi vizate de carantină inclusiv persoanele vaccinate care se întorc din state afectate de noua tulpină a coronavirusului, Bode a răspuns: „Vom impune carantinarea celor care vin din aceste zone, chiar dacă sunt persoane vaccinate, dacă vorbim despre această tulpină periculoasă”.

Potrivit reglementărilor în vigoare, persoanele vaccinate sunt exceptate de la carantină la sosirea în România chiar dacă vin din țări din zona roșie.

În hotărârea CNSU adoptată vineri și care intră în vigoare miercuri, Botswana, țara de origine a noii tulpini, este în zona verde, pentru care nu se aplică niciun fel de restricții pentru persoanele care sosesc în România, iar Africa de Sud este în zona roșie, însă persoanele vaccinate nu intră în carantină.

Te-ar mai interesa: Dieta Andreei Marin. Cum a slăbit în două săptămân...

O nouă variantă a virusului SARS-CoV-2, cu un număr ridicat de mutaţii care ar putea afecta eficacitatea vaccinurilor existente pe piaţă împotriva COVID-19, a fost detectată în Africa de Sud, au anunţat joi oameni de ştiinţă.

În ultimele ore, tot mai multe țări au impus măsuri strice de călătorie, din cauza acestei variante super-mutante. Printre ele se numără Israel, Franța, Italia, Marea Britanie, Germania, Cehia, dar și țări precum Singapore sau Japonia.

Te-ar mai interesa: Fostul ministru al Sănătății și-a vaccinat fiul de...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private