duminică, ianuarie 29, 2023

Smochinele au efecte uimitoare asupra celor care le consumă. Este deja dovedit de ceva vreme că acest aliment scade riscul de a face cancer de sân cu 34%, chiar și după menopauză.

Smochinele sunt cultivate de mai bine de 11.000 de ani pe Pământ, sunt iubite și prețuite. Smochinul este pomenit și în Biblie și îi sunt atribuite proprietăți uluitoare.

Istoricii spun că soldații din armata lui Alexandru cel Mare aveau mereu cu ei smochine, întrucât pulpa lor le vindeca rănile mai repede, aveau un efect antiinflamator și constituiau un remediu util în condițiile de atunci.

Te-ar mai interesa: Leguma care îți îmbunătățește nivelul de zahăr din...

Smochinele deshidratate conțin mai multe oligoelemente și vitamine decât cele proaspete. De 10 ori mai mult sodiu, de 3 ori mai mult potasiu și fier, de 4 ori mai mult magneziu și de 5 ori mai mult calciu!

Mai mult, smochinele uscate sunt bogate în acid nicotinic, compus organic, cristalizat, incolor, obținut pe cale sintetică și folosit la prepararea vitaminei PP, și în vitaminele B, C și E. Această compoziție echilibrată este foarte benefică femeilor.

Se recomandă smochinele tuturor femeilor aflate în convalescență, mai ales celor care au probleme cu organele pelvine sau care au trecut prin nașteri dificile.

Te-ar mai interesa: „Elixirul tinereții” promovat pe rețelele sociale ...

Smochinele abundă în acizi organici, care accelerează metabolismul. Consumul ponderat vă ajută și în dietele de slăbire. Sunt eficiente și împotriva fungilor sau a infecțiilor cu transmitere sexuală, care afectează zonele genitale. Nu vor înlocui tratamentul medicamentos, dar sunt un supliment puternic și benefic.

În plus, smochinele sunt și un afrodisiac natural, stimulează libidoul, atât în cazul femeilor, cât și al bărbaților.

Te-ar mai interesa: Acum S-A AFLAT ce s-a întâmplat cu fața Andei Adam...

Bărbații care mănâncă smochine regulat sunt mai potenți. Fanii acestor fructe nu au probleme erectile.

Mâncați smochine în timpul sarcinii. Multe gravide dezvoltă toxicoze gravidice, nu suportă diverse mirosuri sau alimente, dar au mare nevoie de nutrienți. E bine de știut că smochina este tolerată de organism în timpul sarcinii și reprezintă un aliment nutritiv, compensatoriu.

Însă nu trebuie să uităm un lucru important: smochina este un fruct foarte dulce, cu multe zaharuri, nu abuzați de acest aliment, pentru a evita creșterea nivelului de glucoză în sânge și pentru a nu dezvolta alergii alimentare.

Te-ar mai interesa: 6 alimente din raftul din bucătărie care pot ajuta...

*Acest articol are caracter informativ și nu înlocuiește consultul medical de specialitate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private