Sari la conținut

Mirosul neplăcut ce poate anunța afecțiuni grave, cum ar fi diabetul sau bolile de rinichi

Miros neplacut
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Mirosul neplăcut al corpului cauzat de alimentatie

Mirosul neplăcut ce poate anunța afecțiuni grave. Transpirația este normală și poate fi cauzată de o serie de lucruri. Dar când mirosul corporal începe să vă afecteze viața, este important să vă asigurați că nu există probleme de sănătate care ar putea cauza mirosul.

Mirosul corporal neplăcut afectează patru din 10 persoane din punct de vedere social, susține un sondaj.

Sondajul din 2019 a întrebat 2.000 de adulți britanici despre sentimentele lor față de mirosul lor corporal, 30% spunând că au evitat să vorbească cu cineva din cauza fricii de a nu mirosi rău.

Sondajul a mai arătat că peste o treime a spus că frica de a mirosi urât i-a împiedicat să se îmbrățișeze și să aibă intimitate cu o altă persoană.

Mirosul corporal poate fi cauzat de o serie de lucruri, cum ar fi exercițiile fizice sau vremea caldă, dar poate semnala și o stare de sănătate subiacentă.

Atenție! Mirosul neplăcut ce poate anunța afecțiuni grave

Iată câteva dintre motivele medicale pentru care este posibil să transpirați și cum să limitați mirosul corporal.

Diabet

Atunci când celulele unei persoane sunt lipsite de energie din glucoză, ele încep să ardă grăsimi. Acest proces de ardere a grăsimilor creează un produs secundar numit cetone, care este un tip de acid produs de ficat. Cetonele tind să producă un miros asemănător cu acetona care se simte prin respirația unei persoane.

Boală de ficat

A avea o formă severă de boală hepatică cunoscută sub numele de foetor hepaticus poate determina o persoană să miros urât. Se spune că acest miros este similar cu un miros dulce și de mucegai evident atât în respirație, cât și în urina unei persoane.

Boală de rinichi

„Uneori, mirosul corporal poate fi un semn de boală de rinichi, ceea ce înseamnă că rinichii sunt deteriorați și nu pot filtra sângele în modul în care ar trebui”, potrivit Medical News Today.

Boala de rinichi face ca substanțele chimice din urină să devină concentrate și să provoace un miros asemănător cu amoniacul. Disfuncția rinichilor poate provoca, de asemenea, niveluri ridicate de bacterii și proteine în urină, ceea ce va contribui la un miros urât de amoniac.

Dacă aveți vreo îngrijorare cu privire la mirosul corporal anormal, discutați cu medicul dumneavoastră de familie. 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel