Sari la conținut

Dacă faci sex des ți se va modifica forma și mărimea vaginului?

Lauren Streicher este profesoară şi medic ginecolog la Universitatea de Medicină Feinberg şi autoarea cărţii Love Sex Again. Aceasta a fost întrebată de o cititoare womenshealth.com, în calitate de experit, în privinţa structurii vaginului.

 Întrebarea : Sunt doar curioasă: dacă faci sex frecvent ţi se va modifica forma şi mărimea vaginului? De asemenea, dacă o femeie face sex frecvent cu un bărbat care are o mărime impresionantă a penisului, îi va afecta vaginul permanent sau va reveni la forma iniţială eventual?

Răspunsul : Calm! Corpul unei femei este construit în aşa fel încât să se poată adapta să fie elastic şi să se extindă ca să se acomodeze la orice, de la un penis mare la naşterea unui copil, spune Streicher. „Chiar şi cel mai mare penis din lume nu se compară cu mărimea unui bebeluş aşa că nu o să afecteze cu nimic mărimea vaginului.”

Citeste si:

Vaginul îşi schimbă forma în momentul în care eşti excitat. Fluxul de sânge crescut ajută la lubrifierea pereţii vaginului. Când se relaxează se extind pentru a oferi mai spaţiu indiferent de mărimea penisului. Câteodată lubrifierea naturală a organismului nu este de ajuns, mai ales dacă este vorba de un penis mare. În cazul acesta, Streitcher recomandă folosirea unui lubrifiant: „Sexul va fi confortabil şi mult mai distractiv.”

Dacă nu te simţi la fel de „strâmtă” ca de obicei după sex, asta este normal. Senzaţia o să treacă destul de repede însă variază între câteva minute şi câteva ore, spune medicul. De obicei nici nu este vorba de vagin ci de muşchii pelvici. Exerciţiile Kegel ajută, dar majoritatea femeilor nu le fac corect sau destul de des. Cel mai bine este să ceri sfatul ginecologului.

 

Ana Maria Niţu

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.