luni, septembrie 26, 2022

Încă de la dezvoltarea vaccinurilor anti-COVID, la nivel mondial, au apărut o serie de mituri despre modul în care sănătatea noastră este afectată. Astfel, experții în sănătate oferă o listă a celor mai frecvente mituri și adevăruri despre serul împotriva virusului pe care este necesar să le știi.

Multe persoane sunt încă reticente în fața vaccinării. Majoritatea oamenilor care refuză imunizarea se tem pentru efectele negative asupra sănătății, mai ales pe termen lung.

Te-ar mai interesa: Înțepătura de albină poate fi mortală. Dr. Mihail ...

Cu toate acestea, specialiștii susțin că vaccinul este cea mai sigură, rapidă și eficientă metodă de a ne proteja împotriva coronavirusului și de a pune capăt pandemiei.

Deși imunitatea se poate obține și în mod natural, prin infectare, respectiv recuperare, această metodă ne poate pune viața în pericol. Anumite persoane pot dezvolta forme severe de boală, care au repercusiuni grave.

De asemenea, infectarea cu varianta originală nu ne protejează în fața noilor tulpini.  Astfel, riscul reinfectării cu o tulpină mult mai agresivă este ridicat.

Mituri și adevăruri despre serul împotriva virusului

Potrivit Rador, briroul de presă al Ministerului Sănătăţii de la Sofia a rezumat afirmaţiile legate de vaccinurile împotriva COVID-19 care sunt adevărate şi cele care sunt doar nişte mituri, fără a avea o bază ştiinţifică.

Te-ar mai interesa: Cifra de destin a Reginei Elisabeta. „Doi” și „nou...

Mituri: 

 • Vaccinul este periculos.
 • Prin vaccin, ne putem infecta cu coronavirus.
 • Vaccinurile modifică ADN-ul uman.
 • Persoanele care s-au vindecat de COVID-19 nu mai au nevoie de vaccin.
 • Vaccinurile provoacă reacţii adverse grave.
 • Vaccinurile provoacă infertilitate şi, prin intermediul acestora, în organism se implantează un cip.

Adevăruri:

 • Vaccinurile împotriva COVID-19, pe care Bulgaria le asigură pentru cetăţenii săi, au trecut cu succes studiile clinice, sunt sigure şi eficiente. Aceste vaccinuri se utilizează în lumea întreagă. Peste 2,7 miliarde de vaccinuri au fost deja administrate în lume.
 • Nu este posibil ca vaccinul să infecteze cu virusul SARS-CoV-2 persoana imunizată.
 • Vaccinurile nu au nicio legătură cu ADN-ul uman şi sunt inofensive. Acestea nu pătrund în celula în care este stocat ADN-ul uman.
 • Chiar dacă o persoană s-a vindecat de coronavirus, există încă riscul de a se reinfecta cu COVID-19. Este recomandată imunizarea, pentru a ne proteja şi pentru a-i proteja pe ceilalţi.
 • Reacţiile adverse sunt normale şi nu durează mult. Printre acestea se numără oboseală, durere musculară, cefalee şi înroşirea locului administrării serului. De obicei, acestea apar imediat după vaccinare şi trec în câteva ore. Simptomele indică faptul că sistemul imunitar răspunde la vaccin şi produce anticorpi împotriva virusului.
 • Astfel de reacţii nu sunt, însă, obligatorii – o mare parte dintre persoanele imunizate nu prezintă niciun fel de simptome.
 • Vaccinurile împotriva COVID-19 nu provoacă infertilitate şi prin intermediul acestora nu se implantează niciun cip în organism.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private