duminică, martie 26, 2023

Persoanele optimiste beneficiază de o probabilitate mai mare de a fi mai longevive, potrivit unui studiu publicat recent în Statele Unite, informează miercuri Xinhua.

„Optimismul este asociat în mod specific cu o speranţă de viaţă mai mare cu 11-15% şi cu şanse mai ridicate de a atinge ‘o longevitate excepţională’, ce constă în a trăi până la vârsta de 85 de ani şi dincolo de ea”, notează autorii cercetării.

Te-ar mai interesa: Dr. Greer, renumit medic oftalmolg, despre primele...

Cercetătorii americani au analizat date colectate de la 69.744 de femei şi 1.429 de bărbaţi, care au fost rugaţi să îşi evalueze nivelurile de optimism şi să precizeze starea lor generală de sănătate şi obiceiurile din viaţa de zi cu zi.

Femeile participante au fost monitorizate timp de 10 ani, iar bărbaţii timp de 30 de ani în cadrul acestei cercetări. Cei mai mulţi dintre voluntari erau persoane caucaziene şi aveau un statut socio-economic ridicat.

Relaţia dintre nivelul de optimism şi longevitate a fost ajustată în funcţie de factori diverşi, inclusiv factori demografici şi comportamente sanitar-medicale, potrivit autorilor studiului.

Te-ar mai interesa: Doctorul te ajută să slăbești rapid! Doar așa pier...

Gândirea pozitivă ar putea stimula longevitatea

„O altă cercetare sugerează că oamenii mai optimişti sunt capabili să îşi regleze emoţiile şi comportamentul şi să îşi revină mai eficient în urma unor situaţii stresante şi a unor dificultăţi”, a precizat Laura Kubzansky, coautoare a studiului, potrivit Agerpres.

Specialiştii americani consideră că este nevoie de realizarea unor studii suplimentare pentru a descifra modul în care optimismul poate să contribuie la creşterea longevităţii, dar şi pentru a verifica dacă recenta lor descoperire îşi păstrează valabilitatea şi la scală universală.

Te-ar mai interesa: Theo Rose: Copilul meu…Nu știu ce a avut. Po...

Studiul a fost publicat luni în Proceedings of the National Academy of Sciences.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private