Sari la conținut

Știai că uleiul de rozmarin poate combate migrenele? Află cum poate fi folosit

ulei de rozmarin
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Migrenele și uleiul de rozmarin

Uleiul de rozmarin oferă o alternativă sigură și naturală pentru tratarea migrenelor datorită calităților sale analgezice și antiinflamatorii, încă din cele mai vechi timpuri.

Spre deosebire de analgezicele recomandate pentru tratarea migrenelor, uleiurile esențiale servesc drept o alternativă mai eficientă și mai sigură. Acestea îmbunătăţesc circulaţia sângelui şi totodată reduc starea de stres.

rozmarin
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

Migrenele și uleiul de rozmarin

Fiecare durere de cap are un declanșator. O cauză majoră o reprezintă modificările hormonale. Fluctuațiile estrogenului pot declanșa dureri de cap la multe femei, în special imediat înainte sau în timpul perioadelor în care nivelul de estrogen scade.

Un alt factor major care declanșează durerile de cap este stresul. Schimbările în stilul de dormit pot, de asemenea să provoace migrenele.

Rozmarinul este cunoscut pe scară largă pentru utilizările sale culinare și medicale prin fierbere și extracție. Conține diferiți compuși bioactivi, inclusiv acid rosmarinic, cineol și camfor, care contribuie la proprietățile sale analgezice, antiinflamatorii și calmante.

Alegerea uleiului de rozmarin de calitate: alegeți ulei esențial pur și premium de la furnizori de încredere dacă utilizați ulei de rozmarin pentru a trata migrenele. Când cumpărați uleiuri, asigurați-vă că sunt marcate ca „grad terapeutic” sau „100% pur” pentru a garanta că nu există ingrediente sau aditivi suplimentari în produs.

Metode de aplicare

  • Aplicare topică: Cea mai populară modalitate de a aplica ulei de rozmarin este amestecarea acestuia cu un ulei obișnuit, cum ar fi uleiul de jojoba, nucă de cocos sau migdale. Aplicati cateva picaturi de ulei de rozmarin cu o lingură de ulei obișnuit pe frunte, gât și urechi. Uleiul de rozmarin nediluat nu trebuie aplicat gol, ceea ce ar putea irita pielea sensibilă.
  • Inhalare aromatică: Relaxarea sau ameliorarea migrenelor pot fi obținute prin inhalarea parfumului dulce al uleiului de rozmarin. Respirați adânc câteva minute după ce adăugați câteva picături de ulei de rozmarin dintr-un vaporizator sau dintr-un vas cu apă clocotită. Alternativ, puneți câteva picături de ulei de rozmarin pe o dischetă de bumbac, țineți-l la nas și respirați profund și încet.
  • Compresă: Crearea unei comprese cu ulei de rozmarin adăugat, fie cald, fie rece, este o altă tehnică. O cârpă de spălat poate fi înmuiată cu câteva picături de ulei de rozmarin și apă rece sau caldă. După extragerea lichidului suplimentar, aplicați uleiul comprimat pe partea din spate a gâtului sau a frunții pentru a oferi o ușoară ușurare.

Cantitate și dozare

În funcție de sensibilitatea și preferințele fiecărei persoane, frecvența și doza de utilizare a uleiului de rozmarin pentru ameliorarea migrenelor se pot modifica. Dacă este necesar, crește progresiv concentrația de ulei de rozmarin de la început.

Înainte de a utiliza uleiul de rozmarin local, cel mai bine este să faceți un test de plasture pentru a vă asigura că nu aveți efecte adverse.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel