Sari la conținut

Moment istoric la încoronarea Regelui Charles. Ce se va întâmpla cu Camilla! Prințul Philip nu a avut acest privilegiu

De ce prințul Philip nu a fost încoronat cu regina Elisabeta? Aici vă spunem diferențele dintre încoronarea lui Charles al III-lea și mama sa.

Palatul Buckingham a dezvăluit oficial când și unde va avea loc încoronarea lui Carol al III-lea și a Camillei Parker, care va fi numită regină consoartă în cadrul aceleiași ceremonii în care soțul ei va fi proclamat rege de către membrii statului și liderii mondiali.

Când și unde va fi încoronarea?

Potrivit purtătorilor de cuvânt, fiul Reginei Elisabeta va fi încoronat de Stat ca noul rege al Regatului Unit pe 6 mai 2023, împreună cu soția sa Camilla, în Westminster Abbey, la Londra, unde au fost încoronați monarhii britanici în ultimii 900 de ani.

Slujba va fi condusă de Arhiepiscopul de Canterbury și se așteaptă să fie o ceremonie unică și specială, întrucât se urmărește să rupă vechile tradiții monarhice pentru a reînnoi ritualul încoronării.

Va avea loc o ceremonie în onoarea Camillei Parker

De asemenea, în timp ce regele Charles este încoronat, Camilla Parker va fi, de asemenea, onorată cu o ceremonie ca noua regină consoartă a Angliei. Va fi prima femeie care va folosi acest titlu în aproape 100 de ani, ultima care l-a purtat fiind mama Reginei Elisabeta, Regina Mamă Elisabeta, care a fost încoronată în 1937 alături de Regele George al VI-lea.

Regina Elisabeta și Ducele de Edinburgh nu au putut fi încoronați împreună

Trebuie remarcat faptul că atunci când regina Elisabeta a II-a a fost încoronată, prințul Philip nu a fost încoronat alături de ea. Deși soțiile monarhilor bărbați devin regine consorte, soții monarhilor nu primesc distincția de rege consort; în schimb, termenul corect este „prinț consort” sau „consortul reginei”.

De ce prințul Philip nu a putut fi regele consort?

Prințul Philip, pe atunci în vârstă de 31 de ani, a devenit al cincilea prinț consort al unei regine regnitoare în istoria Marii Britanii, așa cum a fost și Prințul Albert față de Regina Victoria, conform istoriei monarhiei britanice.

Cu toate acestea, regina Elisabeta i-a acordat soțului ei o favoare specială în timpul ceremoniei de încoronare, una care nu a mai avut loc până atunci, întrucât l-a pus pe primul loc după arhiepiscopi, trimițând un semn de respect și dragoste pentru soțul ei.

Regina a cerut asta

Înainte de a muri, regina Elisabeta a mai precizat că dorește ca nora ei, Camilla Parker, să fie încoronată regina consoartă cu fiul ei, în ciuda controversatului triunghi amoros în care a jucat alături de Lady Di. Așa că această dublă încoronare a fost plănuită de mult timp.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel