marți, iunie 6, 2023

Zilnic, sute de ucraineni caută siguranță în stalele vecine, părăsind granița propriei țări. Conflictul ruso-ucrainean a făcut nenumărate victime, însă președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, promite că vor fi învingători.

În atacurile inițiate trupele rusești au fost răniți și foarte mulți civili. Acest lucru este în completă contradicție cu ceea ce susținea Putin, președintele Rusiei, la debutul conflictului.

Te-ar mai interesa: Secrete de slăbit în funcție de vârstă. Ce regim a...

Vladimir Putin susținea că își dorește demilitarizarea Ucrainei. Cu toate acestea, au fost atacate și distruse și multe clădiri și instituții care găzduiau cetățeni obișnuiți, bătrâni ,copii. Spitalele, de asemenea, au fost o țintă în aceste atacuri.

Miracolul vieții. O femeie din Ucraina a născut în drum spre România

O femeie din Ucraina a născut în drumul spre România, fără asistență medicală. În stare gravă, a reușit să treacă totuși granița împreună cu bebelușul și ambii au fost duși de urgență la Spitalul Județean din Suceava, comunică RADOR.

În Spitalul Județean au mai fost internați ieri încă șapte copii refugiați care, din cauza epuizării și a stresului, au acuzat dureri abdominale, amețeli și vărsături. Şi la spitalele din Rădăuți, Siret, Gura Humorului și Fălticeni au ajuns să refugiați ucraineni.

Te-ar mai interesa: Superalimentul care ajută la curățarea ficatului ș...

13.000 de ucraineni au intrat în România în ultimele 24 de ore

13.000 de ucrainenii au intrat în țara noastră în ultimele 24 de ore, cu 15% mai puțini față de ziua precedentă. Potrivit Poliției de Frontieră, numărul total al refugiaților sosiți pe teritoriul României de la debutul agresiunii militare ruse asupra statului vecin se apropie de o jumătate de milion.

Din ultimele date oficiale rezultă totodată că 80.000 au rămas pe teritoriul național, iar 32.000 dintre ei sunt minori.

Te-ar mai interesa: Medic: ‘Motivul sumbru pentru care nu trebui...

Pentru a le veni în ajutor, autoritățile centrale au alocat până acum 3,4 milioane de euro și au construit un Centru logistic european la Suceava, după cum a declarat astăzi premierul Nicolae Ciucă. El a remarcat totodată efortul uriaș depus de organizațiile neguvernamentale, precum și de românii obișnuiți, pentru ca refugiații să aibă acces gratuit la tot ceea ce le este necesar.

Te-ar mai interesa: Strigătul de disperare al unei românce: „Am cancer...

„România a acordat sprijin tuturor. A fost un moment în care România a fost recunoscută de către toți liderii lumii. Am avut discuții, am avut întâlniri aici la București, am avut convorbiri telefonice cu toți prim-miniștrii care au fost nevoiţi să ia măsuri pentru a-şi repatria cetățenii.

A fost un moment în care aș putea spune, fără teama de a greși, că România a strălucit. Reziliența țării noastre s-a dovedit deosebită în acest domeniu, pe baza cooperării exemplare deschise, între instituțiile statului, cetățeni și organizațiile neguvernamentale”, comunică RRA.

Te-ar mai interesa: De ce apare constipația și care sunt cele mai bune...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private