Sari la conținut

Monica Pop laudă Ministerul Sănătății! „Medicii cu experiență sunt o mare valoare”

monica pop
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Doamna doctor Monica Pop

Monica Pop laudă Ministerul Sănătății! „Medicii cu experiență sunt o mare valoare”.

Un proiect de Ordonanță de Urgență publicat de Ministerul Sănătății în transparență decizională prevede ca vârsta standard de pensionare a medicilor ar urma să fie 67 de ani. În prezent, medicii au trei variante de a ieși la pensie, toate „la cerere”, conform legii:

  • 63 de ani pentru femei,
  • 65 de ani pentru femei și bărbați,
  • 67 de ani indiferent de sex.

Practic, OUG publicată în transparență ar urma să fixeze vârsta standard de pensionare la 67 de ani, însă legea care prevede că medicii se pot pensiona la cerere și la 63 de ani (femei) sau 65 de ani rămâne și ea în vigoare.

Monica Pop laudă Ministerul Sănătății! „Medicii cu experiență sunt o mare valoare”

În acest context, medicul oftalmolog Monica Pop a avut cuvinte de laudă la adresa reprezentanților MInisterului Sănătății și salută această hotărâre.

„De data asta, Bravo Ministerului Sănătății!

Salutară hotărârea de a fixa vârsta de pensionare a medicilor la 67 de ani. E așa cam de 2 ani, opțional. Sunt oricum, puțini medici, mai ales în unele (destule) specialități foarte importante, deficitare (ATI, EPIDEMIO și multe altele)”, a scris medicul pe pagina sa de Facebook.

Monica Pop crede că această măsură este cu atât mai bine venită, cu cât spitalele duc lipsă de personal medical calificat. Potrivit teoriei geriatrice, susține medicul oftalmolog, până la vârsta de 69 de ani un medic este considerat încă tânăr.

Pop a declarat la Antena 3 că „eu m-aş da mai repede pe mâna unui chirurg care are 60 și ceva de ani decât pe mâna unui de 30 ceva de ani care este la început”.

„S-a invocat mereu lipsa de personal!

Eu aș fi chemat, mai ales acum, în pandemie, orice medic de la pensie, dacă poate și vrea. Sunt unele policlinici, spitale și județe întregi care nu au specialiști! Profesorii și conferențiarii pot lucra pina la 70 de ani, iar Academicienii, oricât!

Medicii care nu doresc să rămână până la 67 de ani se pot pensiona anticipat!

Medicii cu experiență sunt o mare valoare. Și pentru pacienți și pentru medicii tineri, la început de drum!”, a mai scris Monica Pop.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.