Sari la conținut

Monica Pop susține legalizarea canabisului: În fața unui pacient cu dureri mari, ai vrea să faci orice penru EL

Monica Pop
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Prin intermediul unui mesaj apărut pe pagina sa de Facebook, medicul Monica Pop arată că susține legalizarea canabisului în scop medicinal.

„IN FAȚA UNUI PACIENT CU DURERI MARI, AI VREA SA FACI ORICE PT EL!!! CU ORICE PREȚ! SI ATUNCI?

Azi a fost la Parlament o Conferință Internatională, despre introducerea canabisului in scop medical (mai ales antalgic, dar e eficient si in altele, inclusiv in glaucom), din initiativa extraordinara a doamnei Deputat Cristina Dumitrache!

Am fost invitata si eu dar, fiind ziua mea de tratament, nu am putut participa desi as fi dorit mult! As fi pledat pentru a putea fi prescris legal, oficial, de medici mai ales oncologi ,la 1-3 farmacii pe oraș, pe retetă specială.

Daca MORFINA, mult mai puternica decit canabisul, se prescrie legal de f multi ani, canabisul nu se poate? De ce?

Bineinteles, în acelasi mod si in aceleasi condiții! E oricum plin de consumatori de canabis si nu numai, vedem asta zilnic in media! Isi fac rost, stiu ei cum si de unde! Numai bietii pacienti nu pot accede, nu e nici legal si nu au nici bani!

Morfina se prescrie legal celor cu indicatie

De morfinomani n-am prea auzit! Desi Morfina se prescrie legal celor cu indicatie, mai ales cu dureri mari, Morfina ( repet, mult mai puternică) da, canabisul nu? Nu am prea auzit de vreo prescriere abuzivă de Morfină! De ce banuiesc unii altceva pt canabis, prescris la fel, cu restrictiile de rigoare?!

Nu e drept, nici corect, nici moral si nici empatic pt pacientii greu incercati, la care celelalte medicamente nu mai au efect! E cumplit!

Sa nu legalizezi, sa nu poti ajuta pacientii atit de napastuiti doar pt ca există drogati dependenti, ca viciu?! Ei au fost, sint si vor fi mereu, dar nu trebuie prejudiciati cei care ar putea beneficia cu adevarat, fizic, pentru asta! Lor, oricum nu le pasa nici macar de ei, daramite de oamenii greu incercati de boli grele!!

In țarile in care e permisa ( legală) prescrierea in scop medical, tot mai multe de altfel consumul nemotivat nu a crescut altfel decit inainte de legalizare!

Felicitari doamna Deputat Cristina Dumitrache pentru initiativă!”, a scris Monica Pop pe Facebook.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel