vineri, aprilie 23, 2021

Fără mănuși de mărțișor! Monica Pop: Ucideți suflete. Sorin Cîmpeanu: Ministerul Educaţiei nu susţine niciun fel de exagerare

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a recomandat purtarea mănușilor, ca măsură

de prevenție, pentru elevii care vor să ofere mărțișoare de 1 Martie. În urma acestui anunț, medicul oftalmolog Monica Pop a răbufnit.

Fără mănuși de mărțișor! Monica Pop: Ucideți suflete/ Nu e destulă tristețe în sufletul românilo?!

„Ucideți suflete… Studiile arată că nu există virus pe suprafețe! Cum să se ceară să se ofere mărțișoare cu mănuși??!! De ce vreți să stricați sufletul românilor mici și mari, atât de oprimați și așa?

E posibil ca cel care ar trebui sa stie cel mai bine asta să solicite aberatia cu mănușile??!! L-au combătut si l-au facut de rușine până și propriii colegi! Pe

bună dreptate!!

Nu e destul necaz, destulă tristețe în sufletul românilor, trebuie să li se strice sufletul cu orice ??!! Sa nu se mai poată bucura nimeni de nimic??!! Asta se vrea??!! CÂT SĂ MAI SUPORTE?! SUFLET NU AVEȚI??!! CA AȘA SE PARE!”, a scris dr. Monica Pop pe pagina sa de Facebook.

Sorin Cîmpeanu: Ministerul Educaţiei nu susţine niciun fel de exagerare

Pe de altă parte, Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că nu a trimis nicio recomandare privind purtarea mănușilor de protecție în momentul oferirii de flori sau mărțișoare de 1 martie.

„Școlile sunt în subordinea

Ministerului Educației. Am îndemnat la maximă prudență și respectarea tuturor regulilor. În așa fel încât acest moment special, a oferi o floare sau un mărțișor, să nu se transforme într-o interacțiune care să faciliteze transmiterea virusului.

Despre purtarea mănușilor în timp ce oferi mărțișorul, nu am nicio competență să mă pronunț, pentru că excede competențele Ministerului Educației. Sigur, sunt de natură epidemiologică aceste solicitări, n-am auzit să fie fundamentate. Dar dacă cineva le poate fundamenta, așteptăm cu interes. N-am auzit, n-am fost informați, nu am transmis în sistem o

astfel de recomandare, cu titlul de obligație sau nu. Este o exagerare, iar Ministerul Educaţiei nu susţine niciun fel de exagerare”, a Sorin Cîmpeanu la Digi 24.

 

Ultimele stiri

Parteneri