Sari la conținut

”Mormane de cadavre, decât un nou lockdown”. Declarația controversată a unui șef de guvern

un nou lockdown

Decât un nou lockdown, mai bine mormane de cadavre. Această declarație controversată aparține unui șef de guvern și a creat îngrijorare. 

Premierul britanic, Boris Johnson a spus că preferă să vadă „mormane de cadavre care să se adune cu miile” decât să decreteze un nou lockdown, potrivit BBC. Informația a fost apoi negată de premier.

Informația a fost negată

Boris Johnson era îngrijorat de efectele pe care o asemenea măsură le va avea asupra economiei și a pacienților care au nevoie de îngrijiri medicale pentru afecțiuni non-Covid, scrie The Guardian.

Liderul laburist Keir Starmer a declarat că este „șocat” de această afirmație. „Toată lumea ar fi profund îngrijorată, nu în ultimul rând, toate acele familii care au pierdut pe cineva în pandemie”.

Purtătorul de cuvânt al premierului a mai spus că afirmațiile apărute pe surse sunt false, adăugând: „Acest lucru este neadevărat și premierul a negat… Nu știu ca altcineva să fi făcut această declarație”. El a spus că a fost prezent în timpul convorbirilor despre lockdown, dar „nu a auzit niciodată un limbaj de acest fel”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.