joi, iulie 29, 2021

Mersul pe bicicletă nu este bun doar pentru mediul înconjurător, ci și pentru cei care îl practică. Dincolo de un tonus bun, bicicliștii au și o stare de spirit incredibilă. Mai mult, psihologii spun că

se numără printre cele mai fericite persoane de pe planetă.

Cercetătorii de la Universitatea Clemson au descoperit că oamenii care merg la muncă folosindu-se de bicicletă sunt cei mai bine dispuși. Concluzia acesta a fost luată pe baza analizării stării de spirit a peste 13.000 de persoane care mergeau la serviciu fie pe două roți, fie cu mașina sau metroul.

Primii cei mai fericiți s-au dovedit a fi bicicliștii, urmați de pasagerii din mașină și cei care conduc singuri spre serviciu. Călătorii din metrou s-au dovedit a fi și cei mai puțin bine dispuși, din cauza aglomerației.

Bicicliștii

spre deosebire de restul, beneficiază de pe urma endorfinelor eliberate de sport și nici nu se enervează din cauza traficului aglomerat. În plus, apucă să se bucure de natură și să petreacă mai multă vreme în lumina naturală, ceea ce ajută creierul să funcționeze la parametri optimi.

Ultimele stiri

Parteneri
Ai gasit o seringă participantă la tombola. Click pe ea pentru a o colecționa.