Sari la conținut

Cum să prepari simplu acasă muștar. Rețeta unui cunoscut chef din România: scapi de conservanți și alte adaosuri nedorite

Muștar de casă. Muștarul este un ingredient iubit de mulți, care acompaniază carnea, legumele, ouăle. Care ”leagă” maioneza și care conferă o aromă inconfundabilă preparatelor.

Muștarul este și sănătos, ajutând organismul să își accelereze arderile. Dar atenție, muștarul ne ajută doar dacă îl consumăm cu alimente care ard grăsimile, în cadrul unui regim hipocaloric.

Specialiștii americani spun că important este să ne stimulăm metabolismul, iar asta vom reuși dacă vom consuma condimente iuți. În topul listei stau: ardeiul iute și muștarul. Muştarul picant este cea mai bună alegere. Puteţi încerca muştarul cu hrean – este mai iute decât cel clasic şi furnizează mai multe substanţe care vă vor ajuta să ardeţi grăsimile.

Muștar de casă. Greu găsești muștar fără zahăr, sare sau alte adaosuri. Dar vestea bună este că îl poți prepara acasă, după gustul tău personal. Este atât de greu să faci muștar?

Chef Nicolaie Tomescu a dezvăluit rețeta simplă de muștar pe care o poți face acasă, fără conservanți.

Cum se face muștarul de casă, fără conservanți? Poate fi dulce, picant cu hrean sau cu miere, în funcție de preferințele fiecăruia! Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare.

Ingredientele secrete dezvăluite de chef Nicolaie Tomescu:

100 g mustar boabe, preferabil cele galbene

80 ml oțet de mere, de bună calitate

100-120 ml apă rece

1 lingură de zahăr, miere sau înlocuitor de zahăr, de ex. GreenSugar

1 lingurița cucurma

1 linguriță cu vârf de sare

1 linguriță rasă de tarhon uscat

Piper după gust

3 linguri ulei de floarea soarelui

Găsiți modalitatea de preparare AICI.

Sursă Foto: Nicolaie Tomescu Facebook

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel