marți, iulie 7, 2020

Tort spectaculos pentru o seară festivă. Se cuvine să întâmpinăm frumos noul an și după ce am vizionat multe rețete, credem că acesta ar putea fi perfect în noapte de anul nou.

Combinația clasică, dar excelentă între ciocolată și zmeură, este adorată de toți iubitorii de ciocolată, însă intervenția cremei de mascarpone vine cu un plus de gust și savoare.

Ideea de a face această prăjitură mi-a venit după ce am făcut ciocolata umplută cu dulceața de zmeură cu semințe de Chia, dezvăluie chef Nicolaie Tomescu.

Citește și:

A ieșit ceva divin, cred că cea mai bună combinație făcută vreodată. Tort cu blat umed de ciocolată, dulceață de zmeură ușor acrișoară și finețea cremei de mascarpone sunt combinația fatală pentru orice împătimit al deserturilor pe bază de ciocolată!

Cum se face tortul de ciocolată cu zmeură și mascarpone

Ingrediente:

Pentru blat

450 g zahăr tos

1/2 linguriță sare

220 g iaurt

Citește și:

110 ml ulei vegetal

2 ouă

2 lingurițe extract de vanilie

250 g făină albă

80 g cacao de bună calitate

1 linguriță praf de copt

2 lingurițe rase de bicarbonat

60 ml apă fierbinte

Pentru uns blatul

400 g dulceață de zmeură

Pentru ganache

330 ciocolată 50% cacao

400 ml frișcă naturală din lapte

Pentru crema de mascarpone

250 g mascarpone

300 ml frișcă naturală din lapte

70 g zahăr pudră

Citește și:

1 lingură extract vanilie

100 g din ganache-ul din rețetă

Vedeți cum se prepară rețeta, pas cu pas, însoțită de fotografii. Citește continuarea…

Parteneri