marți, iulie 27, 2021

Pentru a nu irosi niciun cent al marii industrii, cercetătorii din industria alimentara din Italia, Belgia si alte tari dezvolta chiar acum noi metode pentru a transforma resturile din industria carnii

in pudre si paste gelatinoase bogate in proteine pentru fabricile alimentare.

Pe cat suna de dezgustator, tesuturile musculare, tendoanele, oasele si alte produse secundare nefolosite sunt pline de proteine si grasimi care in mod tipic ajung la gunoi. Potrivit FoodProcessing.com, pana la 50 % din greutatea animala procesata de industria carnii este compostata, aruncata sau incinerata. Dar stiinta moderna spera sa recicleze aceasta parte acum deseu si sa o transforme inapoi in hrana.

Toate acele oase, resturi de carne de animale si pasari pot fi efectiv convertite in ceea ce industria alimentara

a numit “hidrolizati de proteine animale”, nu vor fi numite hrană în sine. Acesti hidrolizati sunt practic proteine si grasimi lichefiate sau transformate in pudra, si care pot fi adaugate la tot felul de alimente procesate pentru a spori continutul lor nutritiv.

Procesatorii de alimente industriale pretind sa reutilizeze resturile animale sub pretextul ca “adauga valoare” alimentelor.

O companie ruseasca a recunoscut in mod deschis ca planuieste sa utilizeze hidrolizatii din proteine animale pentru a “imbogati” inghetata. Potrivit rapoartelor, compania, cunoscuta ca Mobitek-M, deja

a construit o fabrica in regiunea Belgorod din Rusia, fabrica ce este capabila sa proceseze o suta de tone de “proteine animale functionale” pe zi.

Citiți mai multe aici.

Ultimele stiri

Parteneri