joi, august 18, 2022

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) aminteşte că asiguraţii pot folosi, la toţi furnizorii de servicii medicale aflaţi în relaţii contractuale cu o casă de asigurări de sănătate, cardurile de sănătate încă doi ani după data înscrisă pe document, ca urmare a prelungirii de la 5 la 7 ani a valabilităţii cardurilor naţionale de sănătate.

 „În urma întrebărilor primite din partea asiguraţilor, CNAS reaminteşte că valabilitatea cardurilor naţionale de sănătate a fost prelungită de la 5 la 7 ani. Acest lucru înseamnă că asiguraţii pot folosi la toţi furnizorii de servicii medicale aflaţi în relaţii contractuale cu o casă de asigurări de sănătate cardurile de sănătate încă doi ani după data înscrisă pe suprafaţa documentului, iar furnizorilor respectivi le vor fi decontate serviciile astfel prestate către asiguraţi”, se arată într-un comunicat de presă al  CNAS.

Te-ar mai interesa: Poliomielita, risc de reapariție după trei decenii...

De exemplu, toate cardurile care au înscrisă data de expirare 31.01.2019 vor fi valabile până la 31.01.2021. „Aceasta înseamnă că deţinătorul de card nu are nevoie de adeverinţă sau de alte modalităţi de a dovedi calitatea de asigurat al sistemului asigurărilor sociale de sănătate”, conform instituţiei”, mai precizează CNAS.

Calitatea de asigurat poate fi verificată şi pe site-ul CNAS, în secţiunea „Servicii” – „Verificare asigurat” sau utilizând linkul: http://www.cnas.ro/page/verificare-asigurat.html

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private