sâmbătă, septembrie 18, 2021

Noi restricții. Expertul în Sănătate Publică, Răzvan Chercheș susține că restricțiile ar putea reveni în această toamnă, odată cu creșterea accelerată a cazurilor de COVID-19 pe fondul răspândirii tulpinei

Delta. 

Vom avea din nou purtarea măștii și în spațiul exterior, limitarea libertății de mișcare după o anumită oră, limitarea programului magazinelor, închiderea restaurantelor și așa mai departe”, spune expertul în Sănătate publică.

“Numărul de cazuri va continua să crească pentru că nu există niciun motiv pentru care să scadă sau să înceteze creșterea. Ca să avem o încetare a creșterii, ar fi trebuit ca acum două săptămâni să se fi luat măsurile potrivite. Or, nu s-au luat. Practic, în următoarele două săptămâni, vom avea o creștere garantată, de la zi la zi”, declară

Răzvan Cherecheș, pentru hotnews, unul dintre cei mai vizibili specialiști în spațiul public în perioada pandemiei, cunoscut ca Profu’ de Sănătate Publică.

Noi restricții

Răzvan Cherecheș este de părere că “punând vaccinarea deoparte, în condițiile în care nu suntem la un procent de vaccinare de peste 50% din populație, practic suntem exact în situația în care am fost toamna trecută, dar cu o tulpină mai infecțioasă. Asta înseamnă că ceea ce ar fi trebuit făcut până în acest moment ar fi fost pregătirea începerii școlii și conștientizarea faptului că în această toamnă și iarnă

vom avea din nou restricții, care vor varia de la județ la județ, în funcție de procentul de vaccinare – cu cât rata de vaccinare dintr-un județ este mai redusă, cu atât restricțiile vor fi mai severe în județul respectiv.”

“Vom avea din nou purtarea măștii și în spațiul exterior, limitarea libertății de mișcare după o anumită oră, limitarea programului magazinelor, închiderea restaurantelor și așa mai departe”, spune expertul în Sănătate publică.

Restricțiile din această toamnă vor fi prețul plătit pentru faptul că “peste vară autoritățile nu au fost preocupate

de măsurile care să contrabalanseze creșterea din această toamnă, astfel încât să facă restricțiile din toamnă mai ușoare”, subliniază Răzvan Cherecheș.

Ultimele stiri