marți, octombrie 20, 2020

Noi simptome care apar când ai COVID-19. Ce informații au transmis medicii. Potrivit noilor studii, se pare că ar exista mai multe simptome precoce, în afara celor deja cunoscute, cum ar fi tusea, febra și letargia.

Primele simptome ale infectării apar într 2 şi 14 zile de la contaminare. Perioada în care toate simptomele îşi pot face apariţia se numeşte  perioada de incubaţie, timp în care se poate depista dacă persoana este bolnavă.

Citește și:

Specialiştii au descoperit o nouă serie de simptome, în rândul persoanelor infectate cu coronavirus. Pacienţii confirmaţi cu COVID susţin că dacă ochii devin roşii, iritaţi, buzele exagerat de uscate, iar în interiorul gurii apar leziuni dureroase, este foarte posibil ca virusul să fie activ în organism.

Prin urmare, dacă aspectul ochilor, buzelor şi al mucoasei bucale suferă modificări, este posibil ca infecţia să fie în corp.

Citește și:

Oamenii de știință au descoperit că o treime dintre pacienții infectați, care au prezentat erupții cutanate pe mâini și picioare, au acuzat și crăpături în colțurile gurii. Acest simptom însă, apare preponderent spre sfârșitul bolii, la aproximativ două săptămâni de la apariția primelor simptome. Și la nivelul ochilor s-au raportat modificări semnificative, și anume conjunctivită, inflamație, uscăciune, usturime și înroșire, potrivit express.co.uk.

Citește și:

Unii pacienți infectați au raportat buze uscate și crăpate, ba chiar și pierderea culorii din acestea. De asemenea, din ce în ce mai multe persoane acuză dureri în interiorul gurii, provocate de unele leziuni ce apar pe mucoasă. Leziunea se numește enantem, iar conform specialiștilor de la Spitalul Universitar Ramon y Cajal din Madrid, acest fenomen poate fi inclus pe lista principalelor simptome ale coronavirusului.

Parteneri