Categories: Ştiri sănătate

Nouă campania de vaccinare a populației în Italia

Nouă campania de vaccinare a populației în Italia. Vineri dimineață, campania de vaccinare a populației din localitățile afectate de inundații a demarat la ordinul autorităților.

Apa infestată ar putea duce la îmbolnăvirea localnicilor de febră tifoidă ori la infecții cu bacteria salmonella. În acest sens, medicii le cer oamenilor să se vaccineze și solicită autorităților măsuri urgente de protecție.

În mai multe localități din regiunea Emilia-Romagna, inundațiile constituie de la o zi la alta o problemă tot mai gravă de sănătate publică, pe lângă distrugerile provocate de apa și noroiul prezente peste tot;

Nouă campania de vaccinare a populației în Italia cu vaccinul antitetanos

În acest sens, medicii recomandă cetățenilor să accepte administrarea vaccinului antitetanos, pentru a-i proteja pe cei care locuiesc în zonele de urgență și pe voluntarii care sapă și se chinuie de câteva zile să scoată noroiul din locuințe.

Numai în provincia Ravenna se estimează că aproximativ 40.000 de persoane nu s-au vaccinat niciodată împotriva febrei tifoide. Situația este asemănătoare și în celelalte provincii. Vineri, la toate centrele de vaccinare s-au format cozi de câte 30-40 de persoane, spre îngrijorarea medicilor că nu există suficiente stocuri pentru a-i imuniza pe cei care au nevoie.

O altă recomandare pentru localnicii din satele încă inundate este aceea a nu purta șlapi, papuci prin apă, ci cizme, în vreme ce copiii nu au voie să se joace în noroi.

La 11 zile de alertă de cod roșu de ploi, inundații și alunecări de teren, 700 de străzi sunt în continuare închise, unde nici pe jos nu se poate trece din cauza mlaștinilor, în vreme ce echipele de topografi avertizează alte 400 de posibile alunecări de teren.

 

Potrivit unei ordonanțe transmise vineri după-amiază de primărie, toți cei aproximativ 10.000 de locuitori dintr-o comună din provincia Ravenna, inundată încă, trebuie să își părăsească locuințele până cel târziu sâmbătă dimineață. Măsuri asemănătoare ar putea fi luate și în alte localități.

Recent Posts

Pensie de peste 6000 de lei după 35 de ani de muncă pentru acești pensionari

Unii pensionari cu 35 de ani de muncă vor primi o pensie recalculată în valoare…

2 ore ago

Furia are un efect devastator asupra sănătății. Află ce boli riști chiar și după un acces scurt de furie

Furia nu îți strică doar starea de spirit, nu îți afectează doar relațiile sau te…

2 ore ago

Marțea Albă: nu face acest lucru în a treia zi de Paște, că o să ai ghinion tot anul!

A treia zi de Paște sau Marțea Albă este extrem de importantă și are câteva…

3 ore ago

Câte ouă poți mânca pe zi în siguranță și cum poți ajunge la intoxicație

Câte ouă poți mânca pe zi. Numărul de ouă pe care îi poți consuma în…

3 ore ago

Avertismentul cercetătorilor: Poți muri dacă adormi cu televizorul deschis

Știai că poți muri dacă adormi cu televizorul deschis? Legătura dintre deces și obiceiul de…

3 ore ago

Ce este jurământul lui Hipocrate. Semnificații actuale în practica medicală

Jurământul lui Hipocrate este un pilon al eticii medicale, o declarație solemnă a valorilor și…

4 ore ago

Citeste si: