miercuri, februarie 1, 2023
NU ai asigurare de sănătate? Iată care sunt serviciile medicale de care vei beneficia, chiar dacă nu cotizezi la Sănătate. Iată ce prevede proiectul de lege…
Nu ai asigurare de sănătate pentru că nu cotizezi, deși este obligatoriu pentru toți românii, fie că sunt angajați, fie că au firme?
Ei bine, iată că poți beneficia de anumite servicii medicale, chiar și în aceste condiții. Vestea bună pentru românii fără asigurare vine de la doctorul Adrian Streinu Cercel.

Așadar, senatorii au modificat lista serviciilor medicale de care vor putea beneficia românii care nu cotizează la Sănătate, respectiv nu deţin asigurare de sănătate.

Iată ce spune dr. Adrian Streinu Cercel, senator PSD şi preşedinte al Comisiei pentru Sănătate:

„La nivelul Senatului s-a votat şi s-a legiferat că persoanele care sunt neasigurate, şi ar trebui să beneficieze de programe de sănătate din România,

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă când adormi pe canapea. Care sunt r...

vor beneficia de aceleaşi acte medicale şi terapii ca cei asiguraţi. Dacă nu vom face aşa, aceşti pacienţi vor reprezenta un pol care vor transmite mai departe infecţii”, a declarat Adrian Streinu-Cercel, citat de DCnews.ro.

Potrivit unui proiect de OUG al Ministerului Sănătății, românii care nu au asigurare de sănătate pot beneficia de o serie de servicii medicale de bază, parte din ele menite să depisteze timpuriu unele afecțiuni, dar și pentru degrevarea serviciilor medicale de urgență.

„Prin cadrul acestui proiect, ținta asumată este de 2 milioane de persoane neasigurate care vor beneficia de un pachet de servicii medicale extins, acordat la medicul de familie”, a declarat, pentru DC Medical, Mihaela Tănase, purtătorul de cuvânt al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Te-ar mai interesa: Care sunt efectele cortizolului asupra organismulu...

Așadar, iată o veste bună înainte de sărbătorile de iarnă pentru cei care n-au asigurare de sănătate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private