marți, octombrie 26, 2021

Inima, ficatul, rinichii şi plămânii au fost puşi în recipeinte şi donaţi atunci când Alexander Betts Jr. s-a sinucis. Cu toate acestea, ochii lui, nu au fost donaţi deoarece era gay.

“Prima mea

reacţie a fost furia, pentru că nu înţelegeam de ce fiului meu de 16 ani nu i s-a permis să îşi doneze ochii pentru motivul că a avut altă orientere sexuală”, spune mama lui, Sheryl Moore.

Motivul Federaţia Transplanturilor nu le dă voie homosexualilor, care au avut relaţii sexuale cu alţi bărbaţi în ultimii 5 ani, să doneze anumite ţesuturi, incluzând ochii, pentru că există riscul unei infecţii HIV sau alte boli.

Criticii spun că această politică este veche şi spun că bărbaţii care au făcut sex cu femei care erau infectate cu virusul HIV, nu au voie să doneze pentru un an.

Ochii

lui Betts au fost refuzaţi deoarece mama lui nu a putut spune cu siguranţă dacă a avut relaţii intime cu un bărbat. Era mult prea devastată de moartea acestuia.

“Spune că era tachinat pentru că era pe jumătate negru şi homosexual. Este cel mai dureros lucru prin care am trecut întreaga mea viaţă”, spune Sheryl.

 

 Ana Maria Niţu

Sursa: foxnews

Ultimele stiri