Sari la conținut

Experții au descoperit în ce oraș a apărut prima dată variola maimuței

Experții au descoperit în ce oraș a apărut prima dată variola maimuței. Focarul de variolă a maimuței care s-a răspândit în Marea Britanie și în întreaga lume a fost legat de un eveniment din capitala Madrid.

Evenimentele în urma cărora a apărut noua afecțiune

Douăzeci de cazuri de boală endemică în Africa de Vest au fost identificate în Marea Britanie, cu alte cazuri în Belgia, Franța, Germania, Italia, Olanda, Portugalia, Spania și Suedia, precum și în SUA, Canada și Australia.

În capitala Spaniei, cele mai multe dintre cele 30 de cazuri ale țării au fost identificate la un eveniment de acolo, potrivit oficialilor. Enrique Ruiz Escudero, șeful de sănătate al regiunii, a declarat reporterilor că oficialii din domeniul sănătății au raportat că o „proporție notabilă” din cazurile din Marea Britanie și din Europa sunt la bărbați homosexuali și bisexuali.

Primele 14 cazuri din Portugalia au fost la homosexuali, bisexuali și la alți bărbați care fac sex cu bărbați. Țara a confirmat încă nouă cazuri vineri. În Belgia, trei cazuri au fost legate de un festival din Anvers. „Există motive să presupunem că virusul a fost adus de vizitatori din străinătate la festival după cazurile recente din alte țări”, au spus cei de la festival.

Darklands este un eveniment care se descrie ca un loc în care „diverse persoane din comunitatea gay se reunesc pentru a crea un spectacol unic de frăție”. Marea Britanie a confirmat vineri 11 noi cazuri de variolă a maimuței, ridicând numărul total la 20. La nivel global, 127 de cazuri au fost raportate în 11 țări, potrivit lui John Brownstein, profesor de medicină la Harvard Medical School din America.

Variola maimuței. O nouă epidemie

Oamenii de știință germani spun că focarul este cel mai mare privind afecțiunea virală din Europa, care poate provoca simptome precum febră, dureri de cap, dureri musculare, ganglioni limfatici umflați și frisoane.

Acest virus se găsește rar în afara Africii, motiv pentru care liderii din domeniul sănătății își exprimă îngrijorarea. Fabian Leendertz, de la Institutul Robert Koch, a descris focarul actual drept o epidemie, potrivit Mirror.co.uk.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.