Sari la conținut

Nu mai vorbiți în ȘOAPTĂ! Obiceiul vă poate lăsa fără GRAI, la propriu

Vorbitul în șoaptă, atunci când nu este necesar, poate cauza traume severe laringelui, acolo unde se găsesc și corzile vocale.

A vorbi în șoaptă este la fel de periculos pentru voce precum a țipa din toți rărunchii. O spune doctorul Robert T. Sataloff, expertul în afecțiuni ORL al Universității de Medicină din Drexel, care a condus un experiment cu o sută de persoane, pentru a vedea dacă șoptitul le afectează sănătatea corzilor vocale. Participanții au fost rugați să numere de la unu la zece, începând cu un ton normal, iar apoi în șoaptă. La final, peste 69% dintre subiecți au raportat arsuri pe corzile vocale, în timp ce 18% dintre ei nu au simțit nimic diferit față de atunci când au vorbit cu un ton moderat.

Citeste si:

Cercetătorul a concluzionat că vorbitul în șoaptă ar trebui păstrat doar pentru momentele în care este nevoie de liniște deplină, spre exemplu într-o sală de cinema sau la biserică.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.