joi, mai 26, 2022

Aditivii aliemntari sunt substanțe artificiale folosite pentru a potența gustul și aroma produselor. Cu atât mai mult, aceste substanțe sunt utilizate și pentru a extinde termenul de valabilitate.

Nu este un secret faptul că majoritatea produselor găsite în comerț conțin aditivi alimentari. Totuși, anumite alimente conțin o cantitatea alarmantă.

Aditivii alimentari contribuie la apariția diverselor boli în organism, precum a cancerului. Expunerea îndelungată este foarte nocivă pentru corpul nostru, iar specialiștii recomandă să limitîm pe cât posibil ingerarea acestora.

Te-ar mai interesa: Cum apare cancerul și cum poți să-l vindeci? Dr. P...

Totuși, pentru a evita să îi consumăm trebuie să știm să citim eticheta, dar și să ne informăm despre produsul pe care urmează să îl achiziționăm.

Numărul de aditivi a crescut cu 130% pentru acest produs

E-urile din crenvurștii de pui s-au menținut, în România, la același nivel din anul 2009, dar aditivii și cantitatea de sare, în schimb, au crescut.

InfoCons a realizat un studiu comparativ cu privire la evoluția produselor tip crenvurști de pui în perioada 2009 – 2022.

Opt din 10 mărci de crenvurşti pentru copii ar trebui să nu fie folosite pentru hrana acestora”, a spus Costel Stanciu, de la Asociaţia Pro consumatori, vineri, la Antena 3.

Te-ar mai interesa: S-au înmulțuit cazurile copiilor bolnavi de diabet...

În total, pe parcursul anilor, 90 de produse tip crenvurști de pui au făcut obiectul studiilor.

În ceea ce privește conținutul de aditivi alimentari, s-a constatat o menținere a numărului mediu de E-uri, după o fluctuație în perioada 2015-2018.
– 5 E-uri în studiul din 2009
– 6 E-uri în studiul din 2015
– 7 E-uri în cazul studiul din 2017
– 6 E-uri în 2018
– 5 E-uri în studiul din 2022.

Te-ar mai interesa: A ventilat manual un nou născut, timp de 12 ore! P...

Cel mai mare număr de E-uri într-un singur produs tip crenvurști de pui a fost identificat în studiile din anii 2017 și 2018, regăsindu-se 12 E-uri într-un singur produs, iar cel mai mic număr de E-uri a fost identificat în studiul din acest an, respectiv 2 E-uri.

A fost identificată o creștere a tipurilor de aditivi identificați în produsele tip crenvurști de pui:
– 10 tipuri de aditivi identificați în 2009
– 16 tipuri de aditivi identificați în 2015
– 21 de tipuri în 2017
– 15 tipuri în 2018
– 23 de tipuri în 2022.

Te-ar mai interesa: Cum un simplu epilat te poate îmbolnăvi de HPV? Me...

În ce privește evoluția cantității maxime de sare din crenvurștii de pui, cantitatea maximă de sare a fost identificată în acest an: 3.2 g/100g.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private