luni, septembrie 26, 2022

O asistentă a fost concediată după ce a înjurat un pacient. O asistentă medicală din secţia de Pediatrie a Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sf. Pantelimon Focşani a fost sancţionată cu desfacerea contractului de muncă, după ce la mijlocul lunii august a început să înjure pentru că a fost trezită din somn de urgența unei mame cu un bebeluș, informează Agerpres.

Te-ar mai interesa: Franța: Pastila de a doua zi, gratuită pentru toat...

La mai puţin o lună de când asistenta medicală din cadrul Spitalului Judeţean din Focşani întâmpina cu înjurături o tânără mamă venită cu un bebeluş, conducerea spitalului i-a desfăcut contractul de muncă, începând cu data de 6 septembrie. Potrivit comunicatului spitalului, asistenta medicală nu era la prima abatere disciplinară, fiind anterior sancţionată pentru săvârşirea unei abateri disciplinare similare. Spitalul Judeţean a subliniat că toleranţa unităţii faţă de cadrele medicale care manifestă astfel de comportamente faţă de pacienţi este zero.

Întâmplarea a fost postată pe Facebook

Spitalul a demarat ancheta după ce în noaptea de 17 august 2022, părinţii unui copil de 11 luni au ajuns la UPU Pediatrie şi au fost întâmpinaţi de asistenta de gardă care ar fi avut faţă de aceştia un limbaj suburban şi un comportament inadecvat pentru un cadru medical.

Te-ar mai interesa: Diabet: Oamenii de știință identifică o legumă com...

„Îi găsește dracii numai la ora asta să vină” Mămica a relatat, pe Facebook, cum i-a vorbit asistenta medicală de la Spitalul Județean din Focșani, fiind deranjată de prezenţa familiei tinere venite cu un bebeluş cu febră. „Încep prin a vă povești o întâmplare și pentru a arăta încă o dată trista realitate a Spitalului Județean de Urgență Sf. Pantelimon, Focșani, de care m-am lovit în această dimineață.

Te-ar mai interesa: Adevărul despre derapajele lui Meghan. Era „o nasc...

Ajung la urgențe cu fetiță mea de 11 luni, la ora 5.20, având febra 39,3. Ciocănesc discret la ușa… nimic… Ciocănesc o a doua oară, în continuare nimic. Împreună cu soțul meu, hotărâm să intrăm. Dintr-odată, se deschide o altă ușă, de unde iese o «doamnă» abia trezită din somn, și evident deranjată de prezența noastră. Se uită la noi, închide ușa și spune următoarele, citez: «Să mi bag pu.., îi găsește dracii numai la ora asta să vină.

Te-ar mai interesa: Cea mai eficientă și rapidă metodă să scapi de cel...

Ferească Dumnezeu». Inițial am crezut că nu aud bine, astfel i-am răspuns nedumerită: «Poftim?!», ea, răspunzându-mi: «Ce poftim? Vă găsiți doar la ora asta să veniți»” , a povestit mama pe Facebook. Când am vrut să plecăm dânsa a mai spus: «Ați venit să vadă doctorul copilul? Treceți dracului să-l văd». Gardienii, probabil cunoscând situația, doar se uitau la noi și a fost de ajuns să înțelegem că nu e ceva neobișnuit”, a mai precizat femeia.

Te-ar mai interesa: Cele mai bune alimente care hrănesc creierul și pr...

Postarea tinerei mame a adunat peste 1.700 de distribuiri.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private