joi, februarie 2, 2023

O nouă boală misterioasă? Cel puțin o persoană a murit și 227 au fost spitalizate de o boală neidentificată în statul Andhra Pradesh din sudul Indiei, conform celor relatate de BBC.

Pacienții au prezentat o gamă largă de simptome, de la greață până la crize și inconștiență, au spus medicii.

Oficialii investighează cauza bolii, care a străbătut orașul Eluru în weekend.

Se întâmplă în timp ce India continuă să lupte împotriva unei pandemii, cu cel de-al doilea cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din lume.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic: NU fugiți de slănina de porc. Este ...

Andhra Pradesh a fost unul dintre cele mai afectate state – cu peste 800.000 de cazuri, fiind al treilea cel mai mare număr de cazuri din țară.

O nouă boală misterioasă.

Covid-19 nu pare a fi cauza spitalizărilor în weekend. Ministrul sănătății statului, Alla Kali Krishna Srinivas, a spus că toți pacienții au avut rezultate negative la testul pentru coronavirus.

„Oamenii care s-au îmbolnăvit, în special copiii, au început brusc să vomite după ce s-au plâns de arsuri la ochi. Unii dintre ei au leșinat sau au suferit crize de convulsii”, a declarat un ziarist la spitalul guvernamental Eluru pentru ziarul Indian Express.

Te-ar mai interesa: Amestec băbesc pentru bronșită. Tratamentul se țin...

Șaptezeci de persoane au fost externate, în timp ce alte 157 sunt încă sub tratament, au spus oficialii.

Ministrul șef al statului, Jaganmohan Reddy, a declarat că echipele medicale speciale sunt trimise la Eluru pentru a investiga cauza bolii. Se așteaptă ca domnul Reddy să viziteze orașul pentru a întâlni pacienții și familiile acestora.

Domnul Srinivas a spus că probele de sânge ale pacienților nu au dezvăluit nici o dovadă a unei infecții virale.

„Am exclus contaminarea apei sau poluarea aerului ca și cauze, după ce oficialii au vizitat zonele în care oamenii s-au îmbolnăvit”, a spus el. „Este o boală misterioasă și doar analiza de laborator va dezvălui ce este.”

Te-ar mai interesa: Semne de alarmă: Leșin, amețeală, confuzie, sau ve...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private