Sari la conținut

O clădire va fi transformată într-un nou centru oncologic: 524 de paturi

National Cancer Institute
Două fetițe bolnave de leucemie în timpul chimioterapiei...
Două fetițe bolnave de leucemie în timpul chimioterapiei...

Un nou centru oncologic cu 524 de paturi va fi construit prin consolidarea unei clădiri existente. Vestea ar putea fi bună, dar proiectul de construire a unui institut oncologic la Timişoara a demarat în urmă cu aproape 15 ani… 

Anual, în Timișoara, sunt luați în evidență aproximativ 2.300 de pacienți diagnosticați cu diferite tipuri de cancer.  Înainte de pandemie erau în scripte în jur de 15.000 de bolnavi de cancer.

Cum timpul este VITAL pentru acești pacienți care au nevoie de tratamente urgente și condiții, poate că noul centru se va face mai repede…

Așadar, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Timișoara a anunțat într-o postare pe pagina de Facebook că, orașul va avea un institut oncologic regional cu peste 520 de paturi.

dsp timis

Noul centru va fi construit prin consolidarea, remodelarea și extinderea unei clădiri existente.

„Joi, o comisie de specialitate din cadrul direcţiei de sănătate publică (DSP) Timiş a recepţionat ultima etapă a serviciilor de actualizare

a temei de proiectare şi elaborare a studiului de fezabilitate pentru realizarea

Institutului Regional de Oncologie Timişoara (IROT)”, se mai menționează în anunțul făcut de DSP Timișoara.

Varianta aleasă a fost cea de consolidare şi remodelare a clădirii existente pe Calea Torontalului din Timişoara, incluzând şi o extindere a acesteia.
De ce durează atât de mult, câți oameni mor … Iată cel puțin două întrebări ce par fără vreun răspuns.
În plan, pe hârtie, totul pare să arate bine. DSP TIMIS Facebook

Proiectul a început de 15 ani….

După încheierea acestui stadiu procedural, vor demara etapele de proiectare şi execuţie a institutului.

Spitalul va avea 524 de paturi, din care 384 pentru spitalizarea continuă a pacienţilor, 55 de paturi pentru spitalizare de zi,

55 pentru chirurgie de zi, 20 pentru terapie intensivă şi 10 în cadrul centrului pentru transplant medular şi afereză celule stem.

“Institutul de Oncologie Timişoara reprezintă o necesitate stringentă pentru sistemul sanitar regional, acesta urmând a fi un centru de excelenţă în specialitatea oncologie,

care va polariza cazurile dificile din regiune şi va adăposti un important sector de cercetare şi inovare în acest domeniu, pentru a oferi pacienţilor acces la cele mai actuale metode de tratament personalizat”,

a mai menționat DSP Timiș, pe pagina sa de Facebook.

Proiectul de construire a unui institut oncologic la Timişoara a demarat în urmă cu aproape 15 ani.

2.300 de noi cazuri de cancer anual

Înainte de pandemie, în judeţul Timiş erau luaţi în evidenţă în jur de 15.000 de bolnavi de cancer, cu circa 2.300 de cazuri noi în fiecare an.

În prezent, secţiile de oncologie din sistemul public din Timișoara sunt amplasate în clădiri improprii şi cu o capacitate insuficientă, deși deservesc pacienţi din toată zona de vest a ţării.

Cu toate acestea, lucrurile nu par să se urgenteze pentru acești bolnavi pentru care timpul este vital…

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel