Sari la conținut

O femeie a murit după ce a făcut un RMN cu substanță de contrast la o clinică privată. Autoritățile au deschis o anchetă

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

O femeie a murit după ce a făcut un RMN cu substanță de contrast. Patru medici sunt investigați de procuratura din Castrovillari, Italia în legătură cu decesul unei românce în vârstă de 54 de ani, care a murit după ce a efectuat o scanare RMN cu substanță de contrast.

Femeia s-a întors la Corigliano Rossano, orașul unde locuia, după ce a făcut examenul la o clinică privată din Cosenza. Și aici inima ei a încetat să mai bată după aproximativ șase ore, potrivit portalului regional de știri Cosenza Channel.

A murit după ce a făcut un RMN cu substanță de contrast

Autoritățile doresc să clarifice situația și să înțeleagă cauzele morții, dispunând examinarea post-mortem. Încredințarea și executarea sarcinii de expertiză a fost efectuată ieri la Castrovillari. Scopul este de a aduce la lumină întreaga situație. Ancheta judiciară este în stadiu preliminar și actele unice sunt efectuate pentru protecția persoanelor investigate.

Prin urmare, va trebui să se analizeze dacă există o legătură de cauzalitate între administrarea substanței de contrast și evenimentul mortal sau dacă decesul a survenit din alte motive. Medicii legiști trebuie să ofere un răspuns adecvat, după care procurorul care conduce procedura penală se va decide într-un fel sau altul pentru următoarele activități de investigație.

Substanța de contrast utilizată în examinările RMN este o substanță chimică ce poate îmbunătăți vizualizarea anumitor țesuturi sau organe în imaginile obținute prin rezonanță magnetică nucleară (RMN). Această substanță este adesea o sare metalică, cum ar fi gadolinium-ul sau un compus care conține iod. Scopul principal al substanței de contrast este să ofere mai multe detalii și să evidențieze anumite zone sau anomalii în imaginile RMN, făcând interpretarea acestora mai precisă. Utilizarea substanței de contrast poate ajuta medicul să identifice mai bine leziuni, tumori sau alte probleme medicale.

Substanța de contrast utilizată în examinările RMN poate fi periculoasă pentru anumite persoane din cauza potențialelor efecte adverse și reacții alergice pe care le poate provoca. Printre persoanele pentru care substanța de contrast poate fi periculoasă se numără cele care au avut reacții alergice la substanța de contrast în trecut, cele care suferă de insuficiență renală sau hepatică severă, cele care au afecțiuni cardiace sau vasculare grave și femeile gravide (în special în timpul primului trimestru de sarcină).

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel