Sari la conținut

O femeie a născut un bebeluș gigant. Incredibil cât cântărea micuțul la naștere!

O femeie din Brazilia a avut parte de surpriza vieții sale în momentul în care a dat naștere celui de-al șaselea copil al său.

Cleidiane Santos dos Santos și-a întâmpinat băiețelul, pe nume Angerson, pe 18 ianuarie. Iar supriza a venit în momentul în care nou-născutul a fost cântărit. 

O femeie a născut un bebeluș gigant

Micuțul cântarea nici mai mult, nici mai puțin decât 7, 300 kilograme! Când a venit timpul să nască la începutul acestei luni fiul ei – și al șaselea copil – Cleidiane Santos dos Santos a spus că „nu se aștepta la această surpriză”.

„Am crezut că va fi un bebeluș de patru kilograme, dar a ajuns la șapte kilograme”, a declarat mama în vârstă de 27 de ani pentru ziarul în limba portugheză El Globo, preluat de People.

Bebeluşul Angerson s-a născut prin cezariană pe 18 ianuarie la Spitalul Padre Colombo din Parintins, cântărind 7.328 de kilograme, conformsursei citate. Potrivit Asociației Americane de Sarcină, majoritatea bebelușilor la termen se nasc cu o greutate între 2 și 4 kilograme.

O greutate mai mare la naștere poate duce la riscuri crescute pentru sănătatea nou-născutului și „poate îngreuna nașterea copilului”, conform Bibliotecii Naționale de Medicină din SUA.

Nou-născutul, numit cu drag „bebelușul gigant” în postările de pe rețelele sociale de către spital, se crede că este cel mai mare copil care s-a născut în Brazilia, a relatat ziarul, citând Departamentul de Stat al Sănătății.

Nou-născutul sănătos al mamei braziliene este în prezent monitorizat pas cu pas de stafful medical. Și potrivit postărilor pe rețelele de socializare ale spitalului, el a început deja să sugă la sân. Santos dos Santos a lăudat, de asemenea, personalul spitalului pentru îngrijirea acordată.

Cel mai mare bebeluș din toate timpurile cântărește 16 kilograme

Cel mai mare bebeluș din toate timpurile cântarea la naștere 16 kilograme

Cel mai mare bebeluș din toate timpurile a fost născut, însă, în 2015, de o femeie de 250 de kilograme, din Dallas, Texas.

Nou-născutul cântarea 16 kilograme și i-a surprins chiar și pe medicii care au asistat la nașterea lui. Aceștia nu se așteptau ca femeia să poarte în pântece un singur bebeluș, ci gemeni sau chiar tripleți.

Medicii de la spitalul Presbuterian din Dallas, Texas, au avut ocazia de a-l asista la naștere pe cel mai mare bebeluș din toate timpurile.

Acesta s-a născut printr-o operație de cezariană pe care doctorii au trebuit să o realizeze pentru a nu pune în pericol viața mamei. Tot personalul spitalului a intrat într-o stare de șoc când a văzut copilul uriaș,

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel