Sari la conținut

O femeie extrem de slabă și-a fracturat 4 coaste din cauza tusei, după ce a mâncat picant. Riscuri pentru sănătate de a fi subponderal

O femeie și-a fracturat 4 coaste din cauza tusei, după ce a mâncat picant. Riscuri pentru sănătate de a fi subponderal

O femeie din China ți-a fracturat patru coaste din cauza unei crize de tuse pe care a avut-o în timp ce mânca alimente picante. Tusea violentă, conform rapoartelor, a făcut-o să audă un trosnet din piept pe care inițial l-a ignorat.

Mai târziu, Huang, femeia din Shanghai care acum se recuperează după o fractură a cutiei toracice, a suferit de dificultăți de respirație și a mers la spital.

Chinese Woman Breaks Ribs From Coughing

O femeie și-a fracturat 4 coaste din cauza tusei. Ruptura coastelor a fost cauzată de greutatea corporală extrem de mică

Medicii spun însă că este puțin probabil ca accidentarea să se datoreze tusei și că greutatea corporală mică a fost cauza rupturii coastelor. Potrivit medicului, cauza principală a fracturii coastelor ei a fost greutatea corporală mică a lui Huang.

Chinezoaica are 171 cm înălțime, dar cântărește doar 57 de kilograme, ceea ce este considerabil de mic pentru dimensiunea corpului ei.

„Coastele tale pot fi văzute clar sub piele. Nu există mușchi care să susțină osul, așa că este ușor ca coastele tale să se fractureze când tusești”, i-a spus medicul lui Huang, potrivit South China Morning Post.

Huang a promis că va face exerciții fizice și își va crește masa corporală și greutatea după ce își va reveni.

Potrivit Healthline, o persoană este subponderală atunci când corpul său nu primește suficientă hrană și nutrienți de care are nevoie pentru ca organele vitale să funcționeze corect și să construiască oase, piele și păr sănătoși.

Medicii spun că pot exista multe motive pentru care o persoană să fie subponderală, inclusiv un fundal genetic sau o boală medicală care o împiedică să crească în greutate. Centrele pentru Prevenirea și Controlul Bolilor recomandă utilizarea indicelui de masă corporală sau IMC pentru a calcula dacă sunt subponderali, au o greutate sănătoasă sau supraponderali.

O persoană își poate calcula IMC după intervalul:

  • Subpondere: mai puțin de 18,5
  • Greutate normală/sănătoasă: 18,5 până la 24,9
  • Excesul de greutate: 25,0 până la 29,9
  • Obez: 30 sau mai mare

Subponderabilitatea: Cauze

O varietate de motive pentru care o persoană poate avea mai puțină greutate pot fi:

  • Istorie de familie
  • Un metabolism ridicat
  • Activitate fizică frecventă
  • Boală cronică
  • Boală mintală

Riscuri de a fi subponderal

Persoanele subponderale sunt expuse riscului de a avea următoarele afecțiuni:

1. Osteoporoza: Experții în sănătate spun că femeile subponderale au un risc crescut de osteoporoză, deoarece oasele devin fragile și predispuse să se rupă cu ușurință.

2. Probleme ale pielii, părului și dinților: multe persoane subponderale nu primesc suficientă nutriție și, prin urmare, pot prezenta simptome precum subțierea pielii, căderea părului, uscarea pielii și sănătatea dentară precară.

3. Imunitate scăzută: O persoană care nu primește suficientă nutriție sau energie din alimentație are imunitate scăzută și continuă să se îmbolnăvească.

4. Oboseală: Nealimentarea suficientă duce la o lipsă de energie și la oboseală și oboseală tot timpul.

5. Anemie: O persoană subponderală are mai multe șanse să aibă un număr scăzut de sânge, cunoscută sub numele de anemie, care provoacă amețeli, dureri de cap și oboseală.

6. Cicluri neregulate: Femeile subponderale sunt predispuse la perioade neregulate și dureroase și se opresc în timpul menstruației.

7. Creștere lentă sau afectată: Tinerii au nevoie de nutrienți adecvati pentru a crește și a dezvolta oase sănătoase și, prin urmare, faptul că sunt subponderali și nu primesc suficiente calorii ar putea însemna că o persoană nu se poate dezvolta așa cum se așteaptă.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel