Sari la conținut

O femeie susține că Soarele e al ei și vrea să impună o taxă solară. Mai mult, aceasta susține că strigătul lui Tarzan îi aparține legal

O femeie din Spania s-a decis să-și însușească Soarele încă din 2010, de când susține că are certificat legal care să-i ateste proprietatea.

María Ángeles Duran este psiholoagă, scriitoare și avocată. Datorită acestui fapt, a descoperit și a încercat să profite de o lacună legală în proprietatea Soarelui. Femeia spune că deține steaua după ce a înregistrat-o pe numele ei în Vigo, Spania, unde locuiește.

 

angeles duran

O femeie susține că Soarele e al ei și vrea să impună o taxă solară

Spanioloaica de 49 de ani a spus că în SUA există o lege care interzice statelor individuale să se autoproclame proprietarii legitimi ai planetelor, dar acest lucru nu este interzis unui cetățean privat normal.

Angeles a zis că ea cunoaște legea destul de bine.

„Un acord internațional prevede că nicio țară nu poate pretinde proprietatea asupra unei planete sau a unei stele, dar nu spune nimic despre indivizi.”

Spanioloaica a declarat presei că a făcut pasul în septembrie, după ce a citit despre un american care s-a înregistrat ca proprietar al Lunii și al majorității planetelor din sistemul nostru solar.

„Nu a fost nicio problemă, mi-am susținut cererea legal, nu sunt o necunoscătoare, știu legea. Eu am fost cea care a făcut-o, dar oricine altcineva ar fi putut să o facă, pur și simplu mi-a trecut mie prima dată prin minte.”, a zis Angeles Duran.

Documentul eliberat de notarul public o declară pe doamna Duran drept „proprietară a Soarelui, o stea de tip spectral G2, situată în centrul sistemului solar, aflată la o distanță medie de Pământ de aproximativ 149.600.000 de kilometri”.

Ángeles Durán cuando reclamó la propiedad del grito de Tarzán

Femeia susține că este și stăpâna strigătului lui Tarzan

Angeles Duran nu se oprește aici. „Este timpul să începem să facem lucrurile în mod corect, dacă există o idee despre cum să generăm venituri și să îmbunătățim economia și bunăstarea oamenilor, de ce să nu o facem?”

María Ángeles vrea să impună o taxă solară pentru energia pe care o radiază soarele în fiecare zi, dar nu pentru a se îmbogăți. Intenționează, susține ea, să doneze 50% din câștiguri autorităților fiscale, 40% pentru cercetare și 10 % oamenilor săraci.

La un moment dat a hotărât să pună soarele la vânzare pe celebrul site de licitații eBay, moment în care au început primele probleme.

A primit și diverse oferte, dar tehnicienii site-ului de licitații online au înlăturat anunțul Mariei Angeles Duran. Pentru că ar fi putut deveni cea mai mare escrocherie, precizând că reglementarea site-ului prevede că poți vinde doar lucruri reale.

Potrivit La Nacion, femeia nu este singura istorie juridică curioasă a lui Durán: în 2008 a înregistrat strigătul lui Tarzan și în 2012 a denunțat Societatea Generală a Autorilor și Editorilor pentru drepturile de autor pe care nu le-a colectat. Acest proces a fost de asemenea respins de Curte.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel